Societat

PROGRESS FOR AFRICA

Tota l'Endenga dóna samarretes a una ONG que treballa a Tanzània

Per Patrícia Muñoz

Nens tanzans als quals s'han donat les samarretes de Tota l'Endenga
Nens tanzans als quals s'han donat les samarretes de Tota l'Endenga | Cedida

La cambrilenca Esther Branchart ha obert una delegació de l'ONG Progress for Africa a Cambrils. Es tracta d'una organització amb seu a Madrid que té com a principal objectiu l'escolarització dels nens a Tanzània. Han construït una escola de pre-primària a un barri dels afores d'Arusha, la ciutat on operen. Branchart va visitar Tanzània per primera vegada el gener de l'any passat. "Pensava que hi aniria un cop, i ja hi he anat tres", confessa.

L'escolarització, l'objectiu principal

"L'objectiu principal de l'ONG és ajudar aquest barri de les afores d'Arusha. Hem creat una escola que obre de 8 a 12 del migdia, però a la tarda vénen nens de tot el barri a jugar. Organitzem xerrades i activitats. S'hi reuneixen fins a 200 nens que no tenen llocs on anar: no tenen ni parcs, només poden estar-se al carrer", ha explicat Branchart a revistacambrils.cat. 

Tota l'Endenga ha donat samarretes

Branchart ha format part de Tota l'Endenga, i familiars seus hi segueixen vinculats a dia d'avui. La colla gegantera ha donat unes quantes samarretes per contribuir a la tasca de l'ONG. Branchart anima tothom qui vulgui aportar el seu gra de sorra a la causa (contacte: estherbranchart@gmail.com). Té pensat seguir muntant esdeveniments solidaris quan torni de Tanzània: marxarà altra vegada al setembre. 

La cambrilenca Esther Branchart ha obert una delegació de l'ONG Progress for Africa a Cambrils | Foto: Cedida

 

Comenta aquest article