Informació general

Ple

El ple acorda estudiar la creació d'un carnet per a la tinença de gossos potencialment perillosos

A proposta d'una moció de Cs, els grups del plenari van acordar estudiar-ho de cara a les ordenances fiscals de 2019

Per Berta Ruiz

El ple acorda estudiar, de cara a les properes ordenances fiscals, la creació d'un carnet de plàstic per als propietaris de gossos potencialment perillosos
El ple acorda estudiar, de cara a les properes ordenances fiscals, la creació d'un carnet de plàstic per als propietaris de gossos potencialment perillosos | Cedida

El grup de Ciutadans va presentar, al ple del passat 2 de juliol, una moció per a la creació d'un carnet en format plàstic de la llicència per tinença de gossos potencialment perillosos. Segons va defensar la regidora Patrícia de Miguel, “Cambrils té actualment un cens oficial de 4.814 gossos, 157 dels quals estan registrats com a gossos potencialment perillosos. Per censar un gos potencialment perillós és necessari presentar la cartilla sanitària de l'animal, el xip i tenir una assegurança específica. A més, el propietari ha de presentar una revisió mèdica específica i l'Ajuntament gestionar el certificat de penals de l'amo des de l'OAC. Per aquests tràmits, l'Ajuntament cobra una taxa de 41 euros. Aquest mateix tràmit l'han de realitzar totes les persones que, encara que no siguin propietàries de l'animal, sí el treguin a passejar per la via pública. Aquesta gestió també té un cost de 41 euros”.

Ciutadans demana que es faci un carnet de plàstic

Segons va apuntar la regidora de Ciutadans, un cop es gestiona tota la documentació l'amo de l'animal obté un permís per a la tinença d'un gos potencialment perillós que té una vigència de 5 anys. El permís que se concedeix al propietari és un full amb una grandària de DIN-A4 i el propietari o el passejant de l'animal l'ha de portar sempre al damunt per acreditar-se en cas de ser requerit per la Policia Local. “Estar obligat a portar un document i que aquest sigui en format foli i de paper –sense les garanties de resistència necessàries per assegurar el seu bon estat durant 5 anys– no és precisament pràctic ni efectiu” va explicar. Per tot plegat, Ciutadans va demanar que totes les llicències que es generin siguin en format carnet de plàstic amb la finalitat que aquest sigui més resistent i més fàcil de portar durant el passeig de l'animal; que els usuaris actuals que desitgin substituir el format de la seva llicència ja expedida puguin sol·licitar-ho a l'OAC i que aquest tràmit no tingui un cost extra, ja que actualment es paga una taxa de 41 euros en la qual podria anar inclosa la impressió del carnet.

Tots els grups van donar a aquesta proposta. Des de l'Assemblea de Cambrils, Ivan Sanz va dir amb un cert to irònic, “votarem a favor de fer un carnet de plàstic per als gossos”. Per part del PP, David Chatelain va dir que la comprovació de la vigència del permís s'hauria de fer de forma telemàtica per facilitar les tasques administratives, perquè els propietaris ja estan inclosos en un registre.

Per part del govern, el regidor de Serveis –Antonio Laguna– va explicar que “ara, la Policia Local no demana la documentació sinó que demana la identificació del propietari amb el DNI i el xip de l'animal. Potser sí seria millor en format carnet, però caldria estudiar-ho perquè es tracta d'una ordenança fiscal i s'hauria de valorar el seu cost”.

S'estudiarà de cara a les ordenances fiscals de 2019

En resposta al to del regidor Sanz, la regidora de Ciutadans –Patrícia de Miguel– va dir: “gràcies pel seu respecte. Aquesta proposta respon a una cosa que la gent demana i nosaltres traslladem la seva petició. Creiem que és una cosa incòmoda i proposem una millora logística per facilitar la vida de l'usuari”. Finalment, els diferents grups van acordar que la proposta s'estudiarà de cara a les properes ordenances fiscals de 2019 per decidir si cal crear un carnet físic o un altre sistema.

Comenta aquest article