Cultura

Música

Alba Robles, passió per la música

La jove cantant barcelonina Alba Robles farà dues actuacions a Cambrils, aquest mes de juliol, on presentarà el seu recent disc EP que porta per nom "El eco de mi voz".

Per Lluís Rovira i Barenys

Nacho Romero i Alba Robles al costat de la platja d'Horta de Santa Maria, aquesta setmana passada
Nacho Romero i Alba Robles al costat de la platja d'Horta de Santa Maria, aquesta setmana passada | Lluís Rovira i Barenys

La jove cantant barcelonina Alba Robles actuarà a Cambrils, aquest mes de juliol, on presentarà el seu recent disc EP que porta per nom "El eco de mi voz". I ho farà en un parell d'actuacions. La primera tindrà lloc demà divendres 6 de juliol a la Galeria 7 d'Art de David Callau, a partir de les 20 h. i la segona tindrà lloc el proper 27 de juliol al xiringuito Marino. Alba Robles, de 17 anys d'edat, es va donar a conèixer al programa La Voz Kids on va ser escollida pel cantant Manuel Carrasco per a formar part del seu equip. En aquell moment, Alba Robles tenia 14 anys però el seu objectiu ja era força clar, dedicar-se a la música en cos i ànima, tal com ha explicat a revistacambrils.cat. Tal com va explicar "sempre m'havia agradat cantar i als 12 anys els meus pares em van apuntar a l'escola de teatre musical Memory, de l'Àngels Gonyalons". Posteriorment, la participació al programa La Voz Kids "va suposar un boom i, tal com explica Robles, "dos mesos més tard vaig anar a un estudi de Barcelona, Onda Estudios, i allí és on vaig conèixer el Nacho Romero, el guitarrista que m'acompanya a les meves actuacions". De la coneixença amb Nacho Romero va sortir la idea de fer un disc de quatre cançons, "vam conèixer el David Palau, un dels músics més importants del país, i ell juntament amb el Nacho, em van produir el disc i a partir d'allà vam començar amb la promoció i les presentacions".

Alba Robles explica que el disc està agradant molt, "la música, la lletra, el ritme és tot molt fresc, molt juvenil, molt de la meva edat. El disc parla de la passió que tinc jo per la música i la meva relació amb la música i com l'assimilo a la meva edat. Jo sempre m'he volgut dedicar a això i ara que sóc més gran encara ho tinc més clar". Després d'haver estrenat aquest primer disc aquest passat mes de maig, Alba Robles ja pensa en el seu segon disc, amb 10 cançons, i que sortiria al carrer el març o abril de l'any vinent. Robles explica que canta en diferents estils, "soul, jazz, pop, balades rockeres, .. però l'estil que més s'aproxima a mi és el pop i és en el que enfocaré el disc que ha de sortir l'any vinent". La jove cantant barcelonina explica que els seus referents musicals són Vanessa Martín, Pablo Alborán i a nivell internacional, Ariana Grande, Beyoncé i Areta Franklin, entre d'altres.

Comenta aquest article