Triatló

Àlex Llaveria, subcampió de Catalunya de triatló en la distància olímpica

Àlex Llaveria, a la dreta de la imatge, en la tercera posició del podi
Àlex Llaveria, a la dreta de la imatge, en la tercera posició del podi | Cedida

El passat 1 de juliol, el cambrilenc Àlex Llaveria va disputar el triatló de Cardona –que era campionat de Catalunya per categories en la distància olímpica i classificatori per al campionat autonòmic–. El triatló es va iniciar des del pantà de sant Ponç a Begues (Barcelona) des d'on s'havien de completar dues voltes de 750 metres cadascuna. El cambrilenc va sortir força fort per poder agafar posicions, però en la segona volta Llaveria va quedar una mica tallat i va sortir de l'aigua en quarta posició, a un minut del cap de cursa.

Posteriorment va fer una bona transició per agafar la bicicleta i encarar els 40 quilòmetres de ciclisme en un circuit dur amb pujades i rampes complicades i llargues. Després del tram de natació es va formar un grup de sis triatletes que ja als 200 metres van haver d'encarar una rampa en una carretera força dolenta, amb clots, sorra, pedres i asfalt en mal estat. El cambrilenc va poder aguantar fins a la part final, però un grup de tres corredors va marxar escapat i Llaveria va quedar per darrere juntament amb tres triatletes als quals se'ls hi van afegir quatre competidors més. Un cop completats els 40 quilòmetres pels voltants de Cardona i la Vall del Cardener, els triatletes van deixar la bici al centre de la població per encarar el tram de cursa de 10 quilòmetres. Un tram molt dur per la fatiga acumulada, per la humitat, la calor i un circuit molt complicat. Llaveria, que havia deixat la bicicleta en la cinquena posició a dos minuts del grup d'escapats, va saber jugar les seves cartes. El cambrilenc va marcar el millor parcial a peu amb un temps de 35'50" i va retallar les diferències amb els altres rivals. A falta d'1,5 quilòmetres pel final, Llaveria va atrapar al quart classificat i a 100 metres de la línia de meta va veure al tercer classificat. Finalment va poder esprintar en el darrer tram de pujada i va poder endur-se la tercera posició del podi, en el què va estar acompanyat d'Álvaro Rancé del Club Natació Mataró i Manuel Lloret del Distance Triatló. Després de la prova el cambrilenc va haver de ser atès per una baixada de tensió donat l'esforç màxim que va realitzar.

Properes competicions

Amb aquest tercer lloc al triatló de Cardona, Llaveria va quedar subcampió al campionat de Catalunya per categories (absolut) i va aconseguir plaça per al campionat de Catalunya que es disputarà a Pont de Suert el proper 22 de juliol. Aquest mes de juliol també disputarà el campionat d'Espanya de triatló sprint el 7 de juliol i el campionat d'Espanya d'aquatló el 8 de juliol a Banyoles. També disputarà el campionat d'Espanya de trialtó i el duatló Cross els dies 14 i 15 de juliol, el campionat de Catalunya per grups d'edat d'aquatló a Cunit el dia 29 de juliol.