Societat

Castells

Els Xiquets de Cambrils descarreguen el primer 3 de 7 de la temporada

Gran diada castellera a la plaça del Pòsit, en la que la colla Jove Xiquets de Tarragona va descarregar el 3 de 9 amb folre, a part del 5 de 8 i el 4 de 8 amb l'agulla

Per Alejandro Balaguer

Pom de dalt del 3 de 7 dels Xiquets de Cambrils, aquest passat diumenge a la plaça del Pòsit
Pom de dalt del 3 de 7 dels Xiquets de Cambrils, aquest passat diumenge a la plaça del Pòsit | Lluís Rovira i Barenys

El passat diumenge 1 de juliol es va celebrar la diada castellera de la Festa Major de Sant Pere a la plaça del Pòsit. Els Xiquets de Cambrils i la Colla Jove Xiquets de Tarragona tenien una actuació ambiciosa en cartera i van poder aconseguir amb èxit tots els seus objectius. Els cambrilencs tenien com a gran repte l'estrena del primer de 3 de 7 de la temporada, que van executar a segona ronda. Tot i haver-lo de treballar a la descarregada, van assolir el seu castell de 7 més matiner des de la refundació. Van acompanyar l'actuació amb el sisè 2 de 6 de la temporada i el 4 de 6 amb l'agulla, que van descarregar sense dificultats. Van cloure la diada amb dos pilars de 4.

Per altra banda, la Colla Jove Xiquets de Tarragona va aconseguir realitzar la millor actuació mai vista a Cambrils. Van obrir la diada amb un ferm 5 de 8 que dominen a la perfecció. A continuació, van descarregar el 3 de 9 amb folre, convertint la plaça del Pòsit en la segona plaça de 9 a Cambrils. L'any 2015, la mateixa Colla Jove ja havia completat el 3 de 9 amb folre a la plaça de la Vila. Finalment, van descarregar el 4 de 8 amb l'agulla, castell que fins ara havia estat inèdit a Cambrils. Van tancar la diada amb el pilar de 6 i tres pilars de 4.

Lluís Nolla: "Aquesta diada dóna molta confiança a la colla per afrontar el segon tram de temporada"

Lluís Nolla, cap de colla dels Xiquets de Cambrils, va destacar el fet d'haver portat el 3 de 7 a la diada i haver-lo avançat dos mesos respecte al primer de la temporada passada. També va afegir que era un castell que portaven treballant molt a assaig i que, lògicament, la seva intenció era descarregar-lo a plaça. Respecte a l'execució del castell, va afirmar que la carregada havia anat molt bé i que la canalla havia estat ràpida. En canvi, la descarregada la van haver de treballar una mica fins que la canalla va estar fora. Pel que fa a la resta de castells, va destacar que van descarregar un 2 de 6 molt consolidat i un 4 de 6 amb l'agulla una mica lent però estable. Finalment, va realitzar una valoració molt positiva de la diada, ja que dóna molta confiança a la colla per afrontar el segon tram de la temporada.

Des dels Xiquets de Cambrils també van voler afegir que el fet de celebrar la diada a la plaça del Pòsit tenia com a objectiu recuperar la importància d'aquesta plaça on tradicionalment s'havien fet castells. D'aquesta manera, van afirmar que els feia molta il·lusió actuar en aquest emplaçament que va veure molts castells de l'antiga etapa de la colla, entre ells el primer 4 de 7 descarregat o el primer 4 de 7 amb l'agulla carregat. En aquesta plaça també van provar sense èxit el 5 de 7, el castell de màxima dificultat mai intentat per la colla.

La propera diada pels de la camisa bordeus serà el diumenge 15 de juliol a les 12.30 hores a la plaça de l'Església de Sant Pere en motiu de les festes de la Mare de Déu del Carme juntament amb els Castellers de Gavà.

Comenta aquest article

Galeries relacionades