Societat

Festa de l'Ormeig

El complicat estat del mar marca la celebració de la XIII Festa de l'Ormeig

Per Berta Ruiz

Recreació de l'arribada de les botes de vi a la platja del Regueral
Recreació de l'arribada de les botes de vi a la platja del Regueral | Berta Ruiz

La XIII Festa de l'Ormeig va estar marcada, enguany, per unes condicions meteorològiques força complicades. Amb un mar picat i un vent moderat i persistent entre gregal i llevant van condicionar les habituals maniobres de recreació de la pesca tradicional a la platja del Regueral, el passat dissabte a la tarda. No obstant això i amb nombroses complicacions es va poder fer tot el que estava previst al programa inicial.

Una novetat d'enguany era la recreació de l'arribada de les barques del vi, tal com es feia abans de la construcció del port de Cambrils –en aquestes es feia l'intercanvi comercial de diferents productes–. Des del mar es van llançar tres botes a l'aigua que van ser estirades fins a la platja gràcies a la col·laboració de diversos pescadors locals amb força dificultats per l'estat del mar. Posteriorment, com cada any, es va fer la tirada de l'artet fet i armat a Cambrils, amb la col·laboració dels Vogadors Vent d'Estrop. També amb complicacions, finalment, es van poder fer arribar els dos caps a la sorra que, amb l'ajut del públic assistent van poder estirar i recollir la sàrcia amb les captures de peix aconseguides. Després va ser el torn dels membres de La Teca Teatre que, vestits amb la indumentària tradicional dels pescadors, van posar el peix en caixes i en paneres. Per acabar la festa de recreació, La Teca va representar una subhasta de peix a l'antiga. 

Per altra banda, durant tota la tarda es van muntar les habituals carpes al moll de Llevant. Hi van ser presents les puntaires de l'Escola de Puntaires de Cambrils i una representació de diferents oficis antics com els fabricants de sàrcies, els mestres d'aixa o els maquetistes. Per part de l'Arjau també van vendre samarretes de la festa. 

Comenta aquest article

Galeries relacionades