Informació general

Ocupació

El CDR Cambrils dóna suport al projecte «Edifici Dignitat» a l'antiga residència Montemar

Per Redacció

Pancarta que es pot veure a l'antiga residència Montemar des del passat divendres 22 de juny
Pancarta que es pot veure a l'antiga residència Montemar des del passat divendres 22 de juny | Lluís Rovira i Barenys

El CDR Cambrils dóna suport a la iniciativa que han endegat els activistes que han ocupat l'antiga residència Montemar, a Vilafortuny. En una assemblea del CDR celebrada aquest passat dilluns, els ocupants de l'anomenat Edifici Dignitat hi van ser presents per explicar en què constava aquest projecte. Després d'això, el CDR de Cambrils va emetre un comunicat donant suport a la iniciativa.

Comunicat del CDR sobre l'Edifici Dignitat

"Aquest edifici prové d'una estafa que es troba sota secret de sumari, la residència va ser utilitzada per una "organització criminal" per robar als dependents i treballadores. Un espai que es trobava buit de fa anys, ara pot arribar a ser una solució per a més de 50 famílies amb menors i unes 100 persones amb risc d'exclusió social.
L'objectiu de Edifici Dignitat és donar una solució habitacional, esporàdica o temporal, a col·lectius en situació precària, sense sostre, famílies amb menors, víctimes de violència de gènere, immigrants...
Els impulsors del projecte, no comparteixen l'ocupació d'habitatges particulars com els casos existents a Vilafortuny, ells creuen en projectes col·lectius de millora social i que té com objectiu que es quedi en mans del municipi.
Hi ha veïnes i veïns que estan donant suport a la iniciativa i a la recuperació d'aquest espai per a causes socials, i tothom està convidat a implicar-se en el projecte. Un projecte fet pel poble i per al poble. Us convidem a participar-hi!

En aquesta primera fase de rehabilitació de l'edifici, necessiten la nostra col·laboració. Hem pogut visitar l'espai i està, literalment, saquejat i ple de runa. Necessiten eines per a la seva neteja: cubells, escombres, pales quadrades, aigua i mà d'obra.
Quan l'estat no protegeix als més vulnerables, quan gràcies a l'estat, la gent es troba desemparada i sola, el poble s'organitza per protegir-se a si mateix. Si no ho fem nosaltres, no ho fa ningú. Quan l'estat no hi fica recursos, quan els nostres impostos s'utilitzen per anar omplint butxaques, i quan no hi ha cap més opció, ocupar i autogestionar-se és una obligació.

Som conscients de la por que té l'estat davant d'un poble organitzat i autogestionat, des dels CDRs ho vivim des de la nostra pròpia pell. I sabem que serà una lluita dura, però imprescindible. Perquè lluitem per una República feminista i social, on es puguin garantir tots els drets bàsics, on els més necessitats, tinguin les seves oportunitats per poder tirar endavant.
Volem denunciar que l'Ajuntament de Cambrils està interferint en la tasca social i instant a la propietat a denunciar l'ocupació d'aquest grup de voluntaris. En especial, volem denunciar el paper de Ciutadans i el PP Cambrils, incentivant l'alarma social entre la població, s'estimen més un espai ple de rates que la solidaritat.

On eren aquests representants denunciant l'estafa de la residència? Com és que cap partit va defensar l'explotació dels treballadors que no cobraven? Hi té a veure que l'empresa estigui vinculada a FCC beneficiada amb milionaris contractes de l'administració?
Les administracions es van rentar les mans de la negligent gestió de l'empresa i el resultat, un edifici tancat, que s'ha degradat amb els riscos que això suposa pel veïnat. El seu ús social eliminarà un punt negre d'inseguretat que semblava no tenir solució.
Ens trobareu en la lluita, conscienciant i treballant perquè aquest projecte tiri endavant. Esteu totes convidades a participar. Perquè la solidaritat és la nostra millor arma i a Cambrils tenim una molt gran oportunitat per canviar les coses!"