Infocomercial

Exposicions

La Fundació Bancària ”la Caixa” i el British Museum amplien fins al 2024 el seu acord per organitzar exposicions conjuntament

Per Redacció

D'esquerra a dreta, el president de la Fundació Bancària "la Caixa", Isidre Fainé, i el president del Patronat del British Museum, Sir Richard Lambert, durant la signatura de l'acord a CaixaForum Barcelona
D'esquerra a dreta, el president de la Fundació Bancària "la Caixa", Isidre Fainé, i el president del Patronat del British Museum, Sir Richard Lambert, durant la signatura de l'acord a CaixaForum Barcelona | Cedida

El president de la Fundació Bancària ”la Caixa”, Isidre Fainé, i el president del Patronat del British Museum, Sir Richard Lambert, van signar el passat 22 de juny a CaixaForum Barcelona un acord de col·laboració entre les dues institucions entre 2020 i 2024. La signatura suposa l’inici d’una segona fase en l’aliança estratègica que mantenen ambdues entitats des del 2015 per a l’organització conjunta d’exposicions al nostre país. El nou conveni signat entre la Fundació Bancària ”la Caixa” i el British Museum permet consolidar una relació d’entesa històrica entre ambdues dues institucions, que fa dècades que treballen conjuntament. El British Museum sempre ha estat un dels prestadors de referència en les exposicions que l’entitat ha dedicat a les grans cultures del món.

Ara, fan un pas més i aprofundeixen en la seva cooperació amb la signatura d’aquest segon conveni marc, que donarà continuïtat i ampliarà l’acord que actualment està en vigor. El primer acord entre les dues institucions es va rubricar el 2015 i preveia la preparació de quatre projectes expositius conjunts entre 2016 i 2020, tres dels quals ja són una realitat i han estat vistos per més de 480.000 persones.

Els pilars d’Europa. L’edat mitjana al British Museum es va poder veure entre 2016 i 2017 als centres CaixaForum de Madrid, Barcelona i Saragossa. Agon! La competició a l’antiga Grècia es va estrenar l’any passat a Madrid i, després de passar per Barcelona i Sevilla, viatjarà a Saragossa i Palma. El tercer projecte és Faraó. Rei d’Egipte, que s’acaba de presentar per primera vegada a CaixaForum Barcelona i després es traslladarà a Madrid, Girona, Sevilla i Tarragona. La quarta exposició, L’era del luxe: dels assiris a Alexandre el Gran, es podrà veure als centres culturals de la Fundació Bancària ”la Caixa” de Barcelona, Madrid i Saragossa entre 2019 i 2020.

Exposicions conjuntes entre 2020 i 2024

A partir d’aleshores començarà aquest segon acord, segons el qual ambdues institucions organitzaran conjuntament cinc noves exposicions excepcionals a partir de la col·lecció del British Museum entre 2020 i 2024. Aquests cinc grans projectes es convertiran en 20 mostres que es podran veure als centres culturals de l’Obra Social ”la Caixa” a Madrid, Barcelona, Sevilla, Saragossa i Palma. També és previst que la programació arribi al nou CaixaForum València, centre en construcció en aquests moments.

Les mostres permetran descobrir obres mestres de les col·leccions del museu britànic sobre algunes de les grans civilitzacions de la història de la humanitat. La majoria de les peces escollides es podran veure per primera vegada a Espanya.

Comenta aquest article