Cultura

Restauració

La restauració de la Torre del Port finalitzarà aquesta setmana

Per Redacció

Imatge de la bastida que es va col·locar al voltant de la Torre del Port durant les obres, a finals de maig
Imatge de la bastida que es va col·locar al voltant de la Torre del Port durant les obres, a finals de maig | Lluís Rovira i Barenys

Les obres de restauració de la Torre del Port acabaran aquesta mateixa setmana. La finalització dels treballs, que es van iniciar a principis del mes de maig, permetrà obrir l’equipament durant la temporada estival com un dels principals atractius de turisme cultural del municipi.

Amb motiu de la reobertura d’aquesta antiga torre de guaita del segle XVII, l’Ajuntament de Cambrils ha programat tres dies de portes obertes amb l’exposició “Barri marítim de Cambrils. Del 1900 al 2000” del pintor Sadurní Martí Mas. Les persones interessades podran visitar l’edifici el dia de Sant Pere –29 de juny– de 17 a 20 hores, el dissabte –30 de juny– d’11 a 14 i de 17 a 20 hores, i el diumenge –1 de juliol– d’11 a 14 hores. La inauguració oficial, que estava prevista per aquest proper dijous 28 de juny, s’ha hagut de posposar perquè les obres finalitzaran aquell mateix dia. Finament, l’acte se celebrarà el dimarts 3 de juliol a les 20 hores.

Les obres de rehabilitació

L’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Cambrils va adjudicar l’obra a l’empresa Cyrespa Arquitectónico, per un import de 58.607,95 euros, inversió que s’havia de portar a terme urgentment per motius de seguretat, a causa de la detecció de despreniments de pedres de la façana i de teules de la coberta. Des dels Serveis Tècnics Municipals s’han coordinat els treballs per accelerar al màxim els terminis i aconseguir el mínim d’afectació als comerços i habitatges veïns.

Comenta aquest article