Esports

Rem

La tripulació «Vogadoms», de Riudoms, guanyadora de les regates populars de llaguts

Molts participació i un gran ambient van acompanyar la 14a edició de les regates populars de la Festa Major de Sant Pere

Per Josep Maria Ferrando

Foto de grup de la tripulació Vodadoms de Riudoms, guanyadora de la regata
Foto de grup de la tripulació Vodadoms de Riudoms, guanyadora de la regata | Berta Ruiz

En un ambient festiu i amb la participació de deu tripulacions en la secció de competició, ahir a la tarda es van celebrar davant de les escales reials del port una nova edició de les Regates Populars i Socials amb llagut català, que des de la seva fundació organitza cada any per Sant Joan el club Vent d’Estrop Vogadors de Cambrils. Aquestes regates estan destinades a vogadors i vogadores que s’inicien el rem i estan formades per sis tripulants més timoner. Enguany s'han fet per 14a vegada.
La guanyadora d’enguany va ser la tripulació “Vogadoms” formada per riudomencs amb el timoner Victor Edo, que amb un temps de 2:11,55 m. va ser la guanyadora de la final, davant de l’altra tripulació riudomenca “Vogaboys” que van quedar segona amb 2:19,98 m. amb la timonera Maite Roca.  El tercer lloc va ser per “Los Flamencos” amb un temps de 2: 20,88 m., amb la timonera Pat Perpinyà. Les altres tripulacions participants van ser “Vent d’Estorb”, “Xof Xof” 1 i 2, “Girlscouts, “Vogavantis” “Advogadors” i “Els Estrellats”. També hi va haver temps per dues mànegues d’exhibició formades per vogadors i vogadores  amb experiència, amb les tripulacions “Les Divines” de Cambrils, “Bisturí” del club nàutic de Tarragona i “Las Mañicas” de Cambrils.  Al finalitzar les regates tots els participants i assistents van poder gaudir d’un sopar amb fideus rossos davant de l’edifici de la Confraria de Pescadors.  

Presència de la remera olímpica algeriana Amina Rouba

Com a espectadora privilegiada de les regates enguany es va comptar amb la remera olímpica de nacionalitat algeriana Amina Rouba, que té una dilatada carrera com a esportista d’elit i que va participar representant al seu país a les olimpíades de Londres 2012 en la categoria single scull femení.
Les regates compten amb la col·laboració de l’Ajuntament de Cambrils, Club Nàutic de Cambrils i la Confraria de Pescadors, I en el lliurament de medalles hi van participar l’alcaldessa i diversos regidors cambrilencs.