Informació general

Concentració

Concentració de protesta per la posada en llibertat provisional dels cinc membres de La Manada

Per Berta Ruiz

Un moment de la concentració que es va convocar, ahir al vespre, al Port
Un moment de la concentració que es va convocar, ahir al vespre, al Port | Berta Ruiz

Després que, ahir, l'Audiència Provincial de Navarra decidís deixar en llibertat provisional –sota una fiança de 6.000 euros– als cinc membres de La Manada condemnats a nou anys de presó per abusar sexualment d'una menor als Sanfermines de 2016, les reaccions no es van fer esperar. A nivell local, el CDR Cambrils, el Moviment 8M Cambrils i l'ANC Cambrils van convocar una concentració d'urgència al Port –davant de l'escultura del Pla de les Serenes– per mostrar la seva repulsa vers aquesta decisió. Durant l'acte es va fer lectura del següent manifest:

"La injustícia ens torna a atacar a totes. El patriarcat dicta, i el jutge obeeix. Deixar-los en llibertat provisional és una nova mostra de violència institucionalitzadora contra la dona.

El passat 26 d'abril, la sentència del cas de la Manada ja ens va demostrar que hem de seguir lluitant contra aquest sistema patriarcal i vergonyós. A les dones ens qüestionen com a víctimes, ens fan judicis mediàtics, posen en dubte els nostres testimonis i ara, a sobre, els cinc violadors de la Manada surten en llibertat provisional. A Cambrils diem prou a la complicitat d'aquesta justícia que allibera als violadors i ens condemna com a dones. Les úniques que han quedat en llibertat provisional són les dones que viuran a prop d'aquests animals. Vergonya, fàstic i ràbia!

Sembla que se'n riguin a la nostra cara alliberant-los quatre dies abans que comenci San Fermín. És un missatge d'impunitat davant de qui viola. Antonio Manuel Guerrero (guàrdia civil); Alfonso Jesús Cabezuelo (militar), Ángel Boza, Jesús Escudero i José Ángel Prenda. Quedeu-vos amb aquest noms i quedeu-vos amb les seves cares.

Nosaltres ja hem pres els carrers, si aquesta justícia podrida no actua, actuem nosaltres! Estem alçades, practicant #AutodefensaFeminista i cridant amb ràbia que, nosaltres som la veritable manada!

Això és una guerra. Serem el nostre propi exèrcit i les nostres pròpies salvadores. La vostra llibertat serà el vostre pitjor malson. No permetrem cap violador lliure als nostres carrers!

Prou injustícia patriarcal! Si ens toquen a una, ens toquen a totes!"

En acabar la lectura del manifest es van cremar les fotografies amb les cares dels cinc membres de La Manada.

Al final de l'acte es van cremar les fotografies dels cinc membres de La Manada

 

Comenta aquest article