Societat

Benestar Social

L'Espai Familiar Saltirons celebra la festa de final de curs

Per Redacció

Imatge de la festa de final de curs de l'Espai Saltirons
Imatge de la festa de final de curs de l'Espai Saltirons | Cedida

L’Espai Familiar Saltirons va celebrar l’acte de cloenda de les activitats del curs 2017-2018 el passat dijous 14 de juny al matí. La festa va consistir en el lliurament dels dossiers elaborats per les famílies amb els seus fills i filles, un petit refrigeri preparat amb la col·laboració de les mateixes famílies i un espectacle d’animació.

Saltirons és un espaide trobada i acollida per les famílies amb infants de 0 a 3 anys que ofereix suport i acompanyament a la criança i educació dels fills/es, en un entorn segur, de joc i relació, on els infants, acompanyats per un adult de referència, habitualment la mare o el pare, gaudeixen d’una sessió setmanal de dues hores. Durant aquest curs hi ha participat una trentena de famílies, en diferents grups d’atenció.

L’Espai Familiar és una de les tres línies d’actuació del fins ara Servei d’Atenció a les Famílies amb infants de 0 a 3 anys, que juntament amb l’Escola de Pares i Mares i l’Espai de Conciliació, té com a objectiu principal el d’oferir un servei integral d’acollida, atenció, suport, cura, assessorament i acompanyament a les famílies i llurs fills menors de 3 anys no escolaritzats, així com facilitar i promoure la conciliació de la vida laboral, familiar i personal.

Servei de suport a les famílies

Com a novetat d’aquest curs, s’ha introduït el Servei de suport a les famílies amb infants de 0 a 3 anys en situació de risc, ampliant l’abast de la intervenció del servei en l’atenció i suport a les seves necessitats.

Pel que fa a la programació de l’Escola de Pares i Mares, s’han desenvolupant tallers de Música i Psicomotricitat en família, així com el cicle de tallers formatius “Créixer en Família”, creat per la Secretaria de Famíliaper orientar, reforçar i donar eines a les famílies per exercir el seu paper educatiu de forma positiva. Amb l'objectiu de potenciar el reconeixement i la confiança en les pròpies capacitats dels progenitors, durant sis sessions s’han tractat temes referents a la cura, salut i criança dels infants.

També s’ha comptat també amb la col·laboració de la terapeuta familiar del SATEC (Servei Terapèutic d’Atenció a les Famílies) per propiciar un espai de reflexió i orientació sobre els neguits inherents en les situacions quotidianes i criteris bàsics de funcionament del grup familiar, com els patrons familiars, la resolució de conflictes o les emocions.

Diferents moments de la festa de final de curs

 

Comenta aquest article