Informació general

Política

L'Assemblea de Cambrils demana la dimissió del regidor d'Ensenyament Alejandro Garcia

Per Berta Ruiz

Roda de premsa de l'Assemblea de Cambrils, ahir al matí. D'esquerra a dreta: Tamara Pérez, Ivan Sanz i Rosita Martínez
Roda de premsa de l'Assemblea de Cambrils, ahir al matí. D'esquerra a dreta: Tamara Pérez, Ivan Sanz i Rosita Martínez | Berta Ruiz

L'Assemblea de Cambrils va demanar, ahir en roda de premsa, la dimissió del regidor d'Ensenyament Alejandro Garcia. El regidor i portaveu de la formació Ivan Sanz –acompanyat de Rosita Martínez i Tamara Pérez– va enumerar una sèrie de crítiques a la gestió realitzada per Alejandro Garcia al capdavant del Departament d'Ensenyament de l'Ajuntament de Cambrils. En primer lloc, Sanz va recordar el tancament d'una línia de P3 a l'escola Joan Ardèvol i com, “les accions dutes a terme pel regidor d'Ensenyament per salvar l'escola pública han estat nul·les”. En canvi, tal com va afirmar, gràcies a la pressió de les AMPES, dels centres educatius i de les famílies s'ha aconseguit recuperar la línia de P3 perduda a l'escola Marinada. Sanz es va referir a la manifestació organitzada el passat 27 de maig al Port a la qual "el regidor tampoc va assistir ni va excusar la seva absència".

A més, el portaveu de l'AdC va apuntar que l'actual situació del govern municipal es troba en "un equilibri precari. Hi ha mala relació entre ells i creiem que no cal ni oposició, perquè ja se la fan entre ells".

"La figura del regidor ni vetlla ni defensa l'escola pública"

Altres qüestions “preocupants” en l'àmbit educatiu, segons va apuntar Sanz, són: la gestió del servei de menjador escolar als centres públics –amb mínimes inversions de millora del servei–; la no recuperació dels ensenyaments universitaris de la UNED per part de l'equip de govern i, “la previsible” externalització i privatització d'alguns serveis educatius. En aquest punt Sanz va dir que, “encara no s'ha fet públic quins serveis seran, però si ho tiren endavant sempre ens tindran en contra. No volem privatitzacions ni externalitzacions perquè afecta a l'ensenyament, a l'alumnat i a la precarització laboral dels professionals que ofereixen els serveis. La figura del regidor ni vetlla ni defensa l'escola pública sinó que va cap al desmantellament del sistema municipal. Cambrils sempre ha estat un referent de l'escola pública. Per tot plegat, demanem la dimissió immediata del regidor d'Ensenyament Alejandro Garcia per la manca de polítiques en defensa de l'escola pública”.

L'Ajuntament anul·la a darrera hora una festa de final de curs amb tots els alumnes de sisè

Des de l'Assemblea de Cambrils, tant Ivan Sanz com Rosita Martínez, també van criticar que el Departament d'Ensenyament hagi suspès –a darrera hora– la festa de final de curs que s'havia de celebrar, avui 19 de juny al parc del Pinaret, amb tot l'alumnat de sisè de Primària dels centres públics. Pretenia ser una jornada de germanor i de trobada entre tot l'alumnat que finalitza una etapa, així com el seu professorat. Segons va apuntar Martínez, les AMPA havien fet un esforç i s'havien compromès a fer-se càrrec del cost de l'animació i del berenar. Per part de l'Ajuntament se'ls va oferir fer-se càrrec dels costos però, finalment, segons l'AdC, van exposar que suposava un cost molt elevat i que s'anul·lava l'acte.

L'AdC critica la nul·la predisposició de Cambrils per a l'acollida de refugiats

Un altre punt que l'AdC va criticar a la roda de premsa d'ahir va ser la “nul·la predisposició” de l'Ajuntament de Cambrils a ser ciutat acollidora de persones refugiades. Segons va recordar Sanz, al març de 2017, el plenari de l'Ajuntament es va adherir –per unanimitat– a la campanya Casa Nostra És Casa Vostra en suport a l'acollida de refugiats. En aquests moments i amb l'arribada de l'embarcació Aquarius al port de València, des de la Federació de Municipis es va fer una crida a poblacions disposades a l'acollida de refugiats. “És una decepció que Cambrils no s'hagi ofert a l'acollida, no només per humanitat sinó també per un acord municipal. Una vegada més s'ha demostrat que és un govern que no està a l'alçada” va dir Sanz.

"No sabem perquè l'alcaldessa s'ha alineat amb la defensa del desmantellament i més sense tenir un projecte sobre què fer”

El portaveu de l'AdC també es va mostrar crític amb el posicionament de l'alcaldessa sobre el desmantellament de l'actual traçat ferroviari. Ivan Sanz va explicar que “l'alcaldessa ha promogut el desmantellament de la via i ara el Síndic ens ha donat la raó a nosaltres que volem la creació d'un tramvia per donar servei de transport públic al Camp de Tarragona. Sembla que l'alcaldessa de Cambrils va a la comparsa del que demanen els altres i, especialment del que demana l'alcalde de Salou. Salou té un projecte que s'anomena Eix Cívic que no contempla un tramvia, però inicialment Cambrils sí pensava en un tramvia i en una transformació progressiva de l'espai. Ara no sabem perquè s'ha alineat amb la defensa del desmantellament i més sense tenir un projecte sobre què fer”.

Contenidors i horts urbans

Des de l'AdC també es van queixar de la col·locació de les noves bateries de contenidors en alguns punts del municipi. Per a Sanz, alguns d'aquests nous contenidors s'han situat en llocs “amb un risc potencial” per a l'usuari i tampoc donen resposta a les persones amb algun tipus de discapacitat funcional.

Finalment, sobre els horts urbans, el regidor de l'AdC també va criticar la manera de fer del govern municipal: "el govern ho va intentar implementar sense cap ni peus. Primer s'havia de fer pedagogia, però ells van triar un lloc i van generar un conflicte amb els veïns. Ara veiem que ells també van fer un acte després del que vam organitzar nosaltres. Creiem que tota aquesta informació l'havien d'haver fet abans. Estem contents que ho facin, però van tard".

 

Comenta aquest article