Societat

Festes de barri

L'Eixample celebra 40 anys de festes al barri

Per Berta Ruiz

Imatge del vermut que es va fer dissabte al migdia
Imatge del vermut que es va fer dissabte al migdia | Lluís Rovira i Barenys

El barri de l'Eixample ha viscut, aquest cap de setmana, el gruix de les seves festes. Aquesta ha estat una edició força especial ja que es commemoraven 40 anys de festes al barri. A més, enguany, l'organització de les festes ha tingut un nou impuls amb la incorporació d'un grup de gent nova que ha treballat en l'organització del programa de les festes, juntament amb la col·laboració de l'Associació de Veïns del barri de l'Estació.

Matinal festiva de dissabte

La matinal del dissabte va concentrar un bon nombre d'activitats. De bon matí es va fer la tradicional recollida d'hereus i pubilles, la sortida en comitiva fins a l'Ermita de la Mare de Déu del Camí amb els gegants i nanos de Tota l'Endenga i la xaranga, la Missa a l'Ermita, el retorn al barri i el vermut al passeig animat per la xaranga Suc d'Anguila. Molts veïns van acudir, com cada any, a fer el vermut a la rambla i a recollir els tortells per als socis. Ja a la tarda es van fer cucanyes amb l'Agrupament Escolta Gent de Mar i una ballada country amb el grup No Pot Ser, No Pot Ser. A la nit es va celebrar el sopar de barri al passeig i ball amb el Grup Musical Tempo. A més, el dia abans, divendres 15 de juny a la nit es va recuperar el cinema a la fresca –al carrer del General Prim– amb la projecció de la pel·lícula Jumanji.

Esmorzar, escacs, sardanes i màgia

L'endemà diumenge va seguir la programació amb els actes tradicionals. Es va recuperar la sardinada pels socis del Barri tal com es feia fa anys i, també van poder triar la xocolatada amb coca. Per altra banda, després de la sortida de la Marxa Cicloturista, es va disputar el 6è Trofeu d'escacs organitzat per la Unió d'Escacs Cambrils al passeig de Josep Vidal i Barraquer. Ja cap al migdia va seguir la festa amb la ballada de sardanes amb els Amics de la Sardana de Cambrils i, una altra novetat d'enguany, un tast de vins que van conduir les enòlogues cambrilenques Anna Rovira i Aina Mariné, amb vins del celler de Capçanes, que és on treballen totes dues. Les festes es van cloure a la tarda amb un darrer acte per a la canalla: un espectacle de màgia amb el mag Nebur.