Cultura

Música

El grup cambrilenc Los Aliados triomfa a Mèxic

Aquest mes d'octubre faran una gira per diferents ciutats mexicanes

Per Lluís Rovira i Barenys

Concert de Los Aliados per la Fira, el passat 2 de juny
Concert de Los Aliados per la Fira, el passat 2 de juny | Berta Ruiz

Un any després de l'estrena del seu primer disc "Y si no nos cabreamos", el grup cambrilenc de rock Los Aliados està a punt de fer el salt als escenaris de Mèxic en una gira que iniciaran el proper 15 d'octubre i tancaran el 3 de novembre. En aquesta gira mexicana, Los Aliados actuaran a Monterrey, Ciudad Juárez, Cuernavaca, Guadalajara, ciutat de Mèxic i fins i tot actuaran a El Paso a Texas, segons ha explicat Erik López a revistacambrils.cat. I és que, segons explica Erik, la música de Los Aliados està triomfant a Mèxic on aquest mes de juny ha entrat al top ten de la llista dels 40 principals de la radiofórmula d'aquell país. La seva música, i sobretot la cançó "El circo de los errores" no només s'escolta a Mèxic sinó també a molts d'altres països del centre i del sud d'Amèrica; Hondures, Nicaragua, Perú, Argentina, Brasil, ... i fins i tot a Califòrnia, segons apunta Erik López. I com va començar aquesta expansió de la música dels Aliados a Amèrica? Erik explica que tot ve a rel d'un viatge que va fer a Mèxic juntament amb el cantant i guitarrista del grup Marc Koöel a veure uns amics i un productor musical, "llavors vam tancar un parell d'actuacions tots dos, a Quintana-Roo i a Playa del Carmen, que van ser tot un èxit. D'aquí va venir que es posés el nostre disc per les ràdios musicals i que anéssim agafant fama. M'han fet entrevistes, via telèfon, des de la televisió nacional de Mèxic, de diferents programes magazin de Mèxic i de Radio Nacional de Perú. A més, aquest mes de juny surt editat el disc a Mèxic amb un canvi a la portada per a aquesta edició mexicana i ens han proposat que gravem el segon disc a Mèxic".

Los Aliados van estrenar el seu primer disc ara fa un any amb un concert a la sala Zero de Tarragona, el 3 de juny de 2017, i tenen previst gravar el seu segon disc el mes d'abril de l'any vinent. Des de l'estrena del seu primer treball porten uns 200 concerts realitzats. Los Aliados el formen el guitarrista Erik López, el cantant i guitarrista Marc Koöel, el baixista Raül López i el bateria Alex Merino.

Fi de curs de l'escola Rock&Soul

D'altra banda, aquest proper diumenge 17 de juny, el cinema Rambla de l'Art acollirà el fi de curs dels alumnes de cinquè de l'escola Rock&Soul, que gestiona Erik López. Aquests són els primers alumnes que ja han passat pel grau inicial i el grau mitjà. Segons ha explicat López, "la titulació dels alumnes la dóna el Trinity College de Londres. Venen examinadors d'aquest centre a la nostra escola a fer els exàmens. Hi ha l'examen d'harmonia, comú per a tots, i l'examen específic de cada instrument". Actualment l'escola té uns 90 alumnes i vuit professors, "fem estudis reglats per graus i, també, fem classes per a gent que ve a divertir-se. També fem grau professional que són els graus 6, 7 i 8"

Comenta aquest article