Societat

Festes

Els Cagarrieres participen a la VI Trobada de Diables del Baix Camp celebrada a Vandellòs

El passat 9 de juny també van participar a la Nit del Foc de Les Borges del Camp

Per Redacció

Actuació dels diables Cagarrieres a Vandellòs
Actuació dels diables Cagarrieres a Vandellòs | Cedida

El passat 26 de maig, la Colla Gran i la Colla Infantil dels Diables Cagarrieres de Cambrils, van participar a la Sisena Trobada de Diables del Baix Camp, aquest any celebrada a Vandellòs. La Trobada va estar plena d'actes que es van dur a terme durant tot el dia, com la Taula Rodona que va començar cap a les onze del matí amb el títol "Diables Baix Camp. Present i Futur" i on hi van participar Pep Enric Martí, president de la Federació de Diables i Dimonis de Catalunya i diable d'Alforja; Salvador Palomar, etnòleg; Roger de la Cruz, membre de la junta de la Coordinadora de Balls de Diables Tradicionals de Catalunya i del Ball de Diables de Reus; i Jacob Gil, president del Ball de Diables Cagarrieres de Cambrils, tot moderat per Sergi Saladié.

A les dotze del migdia hi va haver una demostració de Tabals i un concurs on els Timbalers grans i petits de la Colla de Diables Cagarrieres de Cambrils, van guanyar el primer premi. Després del dinar de germanor i cap a les sis de la tarda va donar inici el Correfoc Infantil i cap a les nou del vespre el correfoc de les colles grans. Els dos correfocs van ser un èxit de participació i com sempre el foc, el color i so van ser els protagonistes.
Aquesta ha estat la sisena Trobada del Diables del Baix Camp. L'any 2016 es va realitzar a Reus, el 2015 a la Selva del Camp i les altres tres trobades a Cambrils.

A dalt, actuació dels diables petits a Vandellòs i, a sota, foto de grup de la colla

Sisena Nit del Foc de Les Borges del Camp

El passat dissabte 9 de juny, la Colla de Diables Cagarrieres de Cambrils, va participar a la Sisena Nit del Foc de Les Borges del Camp. L'edició d'aquest anys, va comptar amb més de cinc cents diables i dos cents cinquanta Timbalers vinguts d'arreu dels Països Catalans. Ja fregava el final del vespre i començava la nit quan les primeres colles de diables amb els seus timbalers, il·luminaven amb les carretilles i escampaven els seus trons pels carrers, acompanyats del so del timbals. Va ser una Nit del Foc molt representativa, ja que les colles que van participar al correfoc van ser, Diables de Les Borges del Camp, Enroscats de l'Alcúdia, Dimonis de Massalfassar, Trabucats de Palma, Fills de Llucifer de Búger, Nyerros del Conflent, Diables del Clot de Barcelona, Diables la Colla Vella de Sitges, Diables de La Múnia, Diables de Maspujols, Diables d'Almoster, Diables de Vila-seca, Diables d'Alcover, Diables de La Fatarella, Diables de Montbrió del Camp, Diables de La Selva del Camp, Diables de Riudoms, Diables de l'Espluga de Francolí, Diables d'Amposta i la Colla de Diables Cagarrieres de Cambrils.
Un total de vint colles de diables que van fer de la nit el dia amb els sortidor de colors cada vegada que feien la seva Encesa més representativa. Destacant l'espectacle final am una encesa conjunta amb els més de cinc cents diables participants i les actuacions dels Brivalls de Cornudella i Els Pataquers de la URV que van posar el punt final aixecant castells.

Comenta aquest article