Esports

Esports

Primeres passes del Consell Municipal de l'Esport de Cambrils

Per Josep Maria Ferrando, Berta Ruiz

Imatge de la reunió que va tenir lloc ahir a la tarda al Centre Cultural
Imatge de la reunió que va tenir lloc ahir a la tarda al Centre Cultural | Josep Maria Ferrando

El suport econòmic i logístic als clubs, l’optimització i revisió de l’estat actual de les instal·lacions esportives municipals, facilitar els clubs a les escoles i centralitzar tota la informació esportiva en una web municipal van ser les principals conclusions de la segona reunió del Consell Municipal de l’Esport de Cambrils, que va tenir lloc ahir al vespre al Centre Cultural, i va comptar amb la presència de l’alcaldessa, Camí Mendoza, el regidor d’Esport, Josep M. Vallès i d’altres regidors tan del govern com de l’oposició.

Va ser una reunió dinàmica i participativa que es va centrar en presentar el caràcter obert i transversal que vol tenir aquest Consell Esportiu. També es van presentar les bases de funcionament d’aquest nou consell consultiu que serà aprovat pel ple municipal de juny. La representació al consell va més enllà dels clubs esportius i els regidors municipals per acollir també altres representant del món cívic i social cambrilenc. Altres propostes que van recollir les conclusions de la reunió van ser millorar la comunicació als mitjans d’informació sobre l’activitat esportiva local, programes de salut per a nens i famílies necessitades o projectar cambrils a partir de la pràctica de totes les modalitats esportives nàutiques.

En principi el Consell Municipal de l’Esport es reunirà tres o quatre vegades l’any amb la idea d’anar concretant la línia d’actuació municipal en tots els àmbits esportius, donant la paraula als representants dels clubs i transversalment a la societat civil cambrilenca.

Josep M Vallès: "Els principals objectius són orientar el Departament d'Esports i les principals línies d'actuació en l'àmbit esportiu"

Tal com va apuntar Vallès a revistacambrils.cat, l'objectiu de la reunió era "presentar els component d'aquest consell i posar negre sobre blanc el sistema de funcionament per tenir, entre tots, una idea dels objectius i del mètode de funcionament que farem servir per dur a terme els objectius d'aquest consells. Uns objectius que, en principi, són orientar el Departament d'Esports i les principals línies d'actuació en l'àmbit esportiu, sobretot centrant-nos en el mig i llarg termini". El regidor d'Esports va comentar que al consell hi ha una representació de les entitats esportives locals –tant dels clubs més petits com dels més grans–, així com representació dels altres consells municipals i una representació política entre membres del govern i de l'oposició. Properament s'aprovaran els estatuts i, posteriorment, ja començarà el seu funcionament regular. 

Recordem que, al ple de finals de gener d'enguany, tots els grups van acordar –per unanimitat– reactivar el Consell Municipal de l'Esport, després d'una moció presentada pel grup de Ciutadans. Anteriorment, el desembre de 2009 s'havia constituït l'Institut Municipal de l'Esport (IMEC) –com a organisme autònom de caràcter administratiu per desenvolupar la gestió dels serveis d'esports– i, l'octubre de 2015, es dissolia l'IMEC, a proposta de l'equip de govern. Aquest nou Consell Consultiu de l'Esport serà de gestió directa.

Comenta aquest article