Societat

Homenatge

L'alumnat de l'institut La Mar de la Frau ret un sentit homenatge al recentment desaparegut Fede Baíllo

Per Berta Ruiz

La dona de Fede Baíllo, Anna Ollet, va adreçar unes paraules d'agraïment
La dona de Fede Baíllo, Anna Ollet, va adreçar unes paraules d'agraïment | Berta Ruiz

L'institut La Mar de la Frau va organitzar, ahir al matí, un senzill però sentit homenatge a Federico Baíllo –que va morir el passat 14 de maig– i que va ser l'impulsor del projecte de creació literària “150 palabras”. Una iniciativa amb la qual Baíllo escrivia, cada setmana, una història amb l'únic límit de les 150 paraules d'extensió. Eren, segons ell mateix va explicar a revistacambrils.cat, "textos d'humor, records, fabulacions o diferents històries per pensar i reflexionar". Aquest projecte el va dur també a realitzar diferents xerrades pels instituts, on tenia un contacte directe amb els més joves i els explicava la seva experiència vital. De fet, aquesta iniciativa va arribar el passat mes de febrer als alumnes de l'institut La Mar de la Frau que van treballar en aquest projecte, tant a nivell plàstic com a nivell audiovisual.

Anna Ollet: "El Fede ens va donar una lliçó de vida i de positivisme, malgrat que sabia que s'havia de morir"

Ahir, la directora del centre –Ester Salas– va obrir l'acte afirmant que, "avui fem un petit homenatge a la persona que ens va portar el projecte "150 palabras", el Fede, que ens va deixar petits espais de vida en paper". També va fer lectura d'un text de 150 paraules escrit per ella mateixa. Posteriorment, la "companya de vida" del Fede –l'Anna Ollet– va fer entrega de la recaptació –450 euros– de les dues sessions de les lectures teatralitzades del textos de Baíllo que es van fer el passat mes d'abril al Casal Parroquial. Molt emocionada, Ollet va explicar que "el Fede ens va donar una lliçó de vida i de positivisme, malgrat que sabia que s'havia de morir". El president de la Lliga Contra el Càncer de Tarragona i les Terres de l'Ebre –David Ortega– va rebre aquesta donació i va lloar la força vital que va tenir el Fede en els moments més complicats.

A continuació, alguns alumnes del centre van fer lectura de diversos textos de Fede Baíllo i, posteriorment, es van projectar els treballs audiovisuals realitzats per alumnes de primer de Batxillerat i de tercer d'ESO, inspirats en les seves creacions literàries. L'alumnat de tercer d'ESO també havia fet dibuixos relacionats amb aquest projecte que ahir també es van veure exposats. L'acte va ser seguit per l'alumnat de primer d'ESO, companys de classe de la seva filla, Ariadna Baíllo.

Dalt, alguns dels dibuixos fets per alumnes de tercer d'ESO i, a sota, lectura d'alguns dels textos de Fede Baíllo

 

Comenta aquest article