Vandellòs i Hospitalet de l'Infant, Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant

Empresariat

El Pla estratègic 2008-2018 de la MIDIT, en fase d'avaluació

Per Redacció

Imatge de la primera taula de treball que es va dur a terme aquest passat dilluns
Imatge de la primera taula de treball que es va dur a terme aquest passat dilluns | Cedida

El Pla estratègic de la Mancomunitat d’Iniciatives pel Desenvolupament Integral del Territori (MIDIT), que aplega els municipis de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, Tivissa i Pratdip, compleix 10 anys. Durant aquesta dècada, la realitat socioeconòmica del territori ha canviat i per actualitzar el Pla Estratègic i adaptar-lo als nous temps i necessitats, la mancomunitat ha posat en marxa un procés d’avaluació i de reflexió del document que fins ara ha servit de full de ruta.

Per aquest motiu, ha programat unes taules de treball, a les quals estan cridats el sector públic, la societat civil i el sector privat dels tres municipis. La primera taula de treball es va convocar aquest passat dilluns, 11 de juny, al Centre Cultural Infant Pere de l’Hospitalet i va comptar amb la participació d’una vintena de persones. En aquesta sessió, s’hi van posar en comú les conclusions de l’anàlisi del Pla estratègic 2008-2018 realitzada per la MIDIT durant el primer semestre de 2018 (sobre la base d’una quinzena d’entrevistes en profunditat) i es va animar als participants a dir-hi la seva.

“Creiem que la col·laboració del teixit socioeconòmic en aquesta fase de reflexió aportarà molt valor al territori, perquè contribuirà a la millora de la situació actual i futura i, sobretot, a la millora de la qualitat de vida de les persones que treballen o hi viuen. Estem molt satisfets amb la implicació de la gent i les aportacions que van fer els assistents a la primera taula de treball”, ha afirmat la coordinadora de la MIDIT, Izaskun Cendegui.

Dues taules de treball més, al setembre i octubre

Amb la mateixa voluntat de fomentar la participació ciutadana en aquest procés d’avaluació, la Mancomunitat té previst organitzar-ne dues taules de treball més: una al setembre i l’altra probablement a finals d’octubre.

L’objectiu de la MIDIT és disposar a finals d’any d’un document, que inclogui les conclusions de les taules de treball i també l’avaluació de les entrevistes en profunditat i de les enquestes que s’estan fent a la població i a les empreses del territori. Aquest document final ha de servir de base per elaborar posteriorment el proper pla estratègic. El principal repte del nou pla serà, igualment, afavorir la diversificació econòmica i la consegüent generació d’ocupació, tenint en compte que actualment el sector energètic nuclear és el més important.

Aquest projecte està promogut per la MIDIT amb el suport del Servei Públic d’Ocupació de la Generalitat de Catalunya i pel Ministerio de Empleo , en el marc de la línia de subvenció dels projectes innovadors i experimentals de l’any 2017.

Comenta aquest article