Informació general

Seguretat

Miquel Buch, conseller d'Interior: «He volgut venir a Cambrils per l'excel·lència que va tenir el cos dels Mossos d'Esquadra en el lamentable atemptat»

El nou conseller d'Interior va iniciar, ahir a Cambrils, una ronda de visites per les comissaries dels Mossos d'Esquadra del territori

Per Berta Ruiz

El conseller Miquel Buch, ahir, a l'arribada a la comissaria dels Mossos d'Esquadra a Cambrils
El conseller Miquel Buch, ahir, a l'arribada a la comissaria dels Mossos d'Esquadra a Cambrils | Lluís Rovira i Barenys

El nou conseller d'Interior de la Generalitat de Catalunya –Miquel Buch–, acompanyat del secretari general d’Interior, Brauli Duart; i el director general de la Policia, Andreu Joan Martínez; va iniciar, ahir a Cambrils, un seguit de visites a les comissaries dels Mossos d'Esquadra que el portaran arreu del territori català. Durant la seva estada a Cambrils, el conseller va tenir una reunió de treball en la què hi van participar el director dels Serveis Territorials d'Interior a Tarragona, Juan Carlos de la Monja; el sotscap de la Regió Policial del Camp de Tarragona, Ramon Franquet; el cap de la comissaria dels Mossos a Cambrils, el sotsinspector Agustí Pàmies; els comissaris Ferran López i Miquel Esquius i la primera tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Cambrils, Mercè Dalmau.

"Una de les primeres coses que he volgut fer és trepitjar territori"

Posteriorment, en la seva atenció als mitjans de comunicació, el conseller d'Interior va manifestar que, “fa tot just una setmana que vaig ser nomenat conseller i, de les primeres coses que he volgut fer és trepitjar territori, és un objectiu que m'ha acompanyat al llarg de la meva trajectòria política. He volgut venir a Cambrils per l'excel·lència que va tenir el cos dels Mossos d'Esquadra en el lamentable atemptat que vam tenir el passat mes d'agost i la resolució del cos a l'hora de protegir els veïns i veïnes de Cambrils. També he volgut començar la meva primera visita en una comissaria, trepitjant el territori, però també escoltant als agents. Per altra banda, aquesta tarda farem una reunió amb els comandaments per conversar de moltes coses. De fet, crec que el primer pas és conèixer els agents que patrullen cada dia, els que veiem pel carrer, els que fan l'atenció als comerços del municipi i que són els primers que apareixen quan hi ha algun problema. Per reconèixer la tasca de tants agents –homes i dones–, que estan al serveis dels catalans i que vetllen per la nostra seguretat”.

"Li vam oferir que tornés a estar al capdavant dels Mossos d'Esquadra, però davant d'un procés judicial va optar per dir 'no'"

Preguntat per diferents temes de l'actualitat com que Josep Lluís Trapero hagi rebutjat tornar a ser el Major dels Mossos d'Esquadra, el conseller d'Interior –Miquel Buch– va comentar que, “li vam oferir que tornés a estar al capdavant dels Mossos d'Esquadra, però ell davant d'un procés judicial va optar per dir 'no' per no perjudicar al cos; cosa que l'honora i que el president Torra i jo li vam agrair”. Sobre la continuïtat de Ferran López com a cap dels Mossos des de l'aplicació de l'article 155, Buch no es va voler pronunciar i va demanar que es mirés "amb criteris professionals i no tan personals".

Dispositiu de seguretat dels Jocs Mediterranis

Per altra banda, sobre el dispositiu de seguretat dels Jocs Mediterranis de Tarragona 2018, el conseller d'Interior va explicar que, “es va fer una reunió recentment i tinc previst visitar Tarragona per acabar de conèixer al detall quin és l'operatiu previst pels professionals davant d'un esdeveniment tan important”.

"Vull escoltar a tothom"

Finalment, Miquel Buch va comentar que el seu tarannà al capdavant de la conselleria d'Interior serà “com sóc jo; m'avalen 10 anys d'alcalde al municipi que m'ha vist néixer –Premià de Mar– i sis al capdavant de l'Associació Catalana de Municipis: escoltar a tothom, fer partícips amb totes les opinions a l'hora de prendre una decisió el més encertada possible”. Va afirmar que afronta el càrrec amb l'objectiu de treballar i "arromangar-se" i que "està prenent el pols"  al territori.

Comenta aquest article