Informació general

Mobilitat

Vinyols implanta la zona blava al barri de la Fontcoberta

Tota la zona d'aparcament d'aquest barri, que es troba a tocar de la zona de serveis de Cambrils, serà de pagament des del 15 de juny al 15 d'octubre

Per Lluís Rovira i Barenys

Parquímetre ubicat al carrer de Bernat dels Arcs, al barri de la Fontcoberta
Parquímetre ubicat al carrer de Bernat dels Arcs, al barri de la Fontcoberta | Lluís Rovira i Barenys

L'Ajuntament de Vinyols i els Arcs està habilitant les zones d'aparcament de la Fontcoberta com a zones blaves. Aquesta setmana s'han començat a instal·lar els parquímetres i ja s'han començat a delimitar els aparcaments amb pintura blava de manera que el divendres 15 de juny es posarà en marxa l'estacionament de pagament en aquesta zona, fins el 15 d'octubre. D'aquesta manera l'Ajuntament de Vinyols i els Arcs completa la implantació de la zona blava a tots els carrers que té a tocar de Cambrils, el que s'anomena els Arcs. En aquest cas concret, el barri de la Fontcoberta que es troba just a tocar de l'Ajuntament i la zona de serveis cambrilenca, es troba en plena expansió urbanística. A banda, l'aparcament en aquests carrers on es posa ara la zona blava són molt utilitzats per la gent que es desplaça a aquesta zona de serveis, ja sigui a l'hospital lleuger, a la Casa de la Vila o al Palau Municipal d'Esports.

0,90 euros l'hora

Els nous parquímetres que s'han instal·lat al barri de la Fontcoberta marquen el preu de l'hora d'aparcament a 0,90 euros i les dues hores a un preu superior al doble; 1,90 euros. Les quatre hores, que és la tarifa màxima, surten a 4,10 euros. Per la banda baixa, hi ha fixat el preu de 0,05 euros per tres minuts. L'anul·lació de la denúncia està fixada en sis euros.

El rumor de què l'Ajuntament de Vinyols volia posar zona blava en aquest barri ja va córrer fa més d'un mes, després que es conegués que el pàrquing de l'Ateneu Juvenil es tancava ja que la propietat del solar hi havia de començar les obres de construcció d'habitatges. Per cert, aquest pàrquing de l'Ateneu es va tancar fa unes setmanes però la gent ha trencat la cinta que barrava el pas i hi segueix aparcant, en aquest cas sense haver de pagar res.

Parquímetre i senyal d'avís de zona blava a un dels carrers del barri de la Fontcoberta / Foto: Lluís Rovira i Barenys

 

Comenta aquest article