Esports

El Centre Hípic Castells acull a les seves instal·lacions el concurs Interclubs de Doma Clàssica

Per Berta Ruiz

 


El Centre Hípic Castells ha acollit aquesta prova de doma per primera vegada
El Centre Hípic Castells va acollir el passat 22 d’octubre el concurs Interclubs de Doma Clàssica –en col·laboració amb l'associació Amics del Cavall del Baix Camp– puntuable per a la lliga de la província de Tarragona. En la prova hi van prendre part 35 participants provinents de diferents centres hípics de les comarques de Tarragona. Josep Castells –el cambrilenc propietari del Centre Hípic Castells, situat al terme municipal de Vinyols i els Arcs– va explicar a Revista Cambrils Diari Digital que el concurs "va ser un èxit total, amb una gentada impressionant". Aquest era el primer concurs que es feia a les seves instal·lacions i segons va explicar "hi ha la idea de donar-l'hi una continuïtat i anar fent un parell de concursos a l'any, en categoria Interclubs o probablement puntuables per a la Lliga Catalana de Doma Clàssica". Josep Castells també es va mostrar molt agraït amb la col·laboració i la implicació de l'Ajuntament de Vinyols i els Arcs i la instauració d'un trofeu amb el seu nom. En l'entrega de premis, també hi van ser presents diferents regidors del consistori vinyolenc i l'alcalde, Josep M. Vidal.

El concurs Interclubs es va dividir en diferents categories: reprise AP –que correspon als genets de menor edat, a partir dels 10 anys, o els genets poc iniciats– i les categories reprise 1, reprise 2 i reprise 3A que va pujant segons el nivell de cada genet. En la categoria reprise AP el guanyador va ser Dídac Martí de l'Hípica West Fork i la segona classificada va ser Irma Alonso del Centre Hípic Castells. En la categoria reprise 1, la guanyadora va ser Mireia Carbonell del Centre Hípic QMT, seguida d'Alba Solé també del Centre Hípic QMT i Sergi Martos del Centre Hípic Les Parades. En reprise 2 la victòria va ser per Marc Maristany del Club Hípic Quadres Julivert; en segona posició va quedar Gisel·la Prat del Centre Equestre Torredembarra i en tercer lloc Erwann Laviron del Centre Hípic Les Parades. En la categoria reprise 3A, el primer lloc va ser per Marc Abelló del Centre Hípic QMT i la segona posició per Bárbara Carpi del mateix centre hípic, seguit d'Erwann Laviron que va quedar en tercer lloc.

Activitats al Centre Hípic Castells

Des del passat mes d'agost, el Centre Hípic Castells ha adequat les seves instal·lacions –a la partida de les Paisanes, a tocar del camí de Barenys– per a l'aprenentatge i les classes d'hípica. Josep Castells va explicar que fa més de 25 anys que cria cavalls, "però no m'havia dedicat mai a l'hípica. Ara estem arreglant les instal·lacions per fer-ho. Ja comencem a tenir alumnes i és qüestió d'anar donant al·licients a la gent perquè tingui afició al cavall". De moment, segons va explicar Josep Castells, ja acullen les activitats extraescolars d'hípica d'alguns alumnes d'entre 5 i 10 anys del col·legi Cardenal Vidal i Barraquer. "Estem intentant que la gent es motivi, ho estem promocionant perquè la hípica arribi a ser un esport com un altre. Nosaltres volem ensenyar a muntar i especialitzar-nos en la doma clàssica".

El Centre Hípic Castells compta amb una eguassada de 150 cavalls, tot i que només 10 o 12 es dediquen a l'hípica. Es compta amb dos monitors i també es fa pupil·latge de cavalls a les instal·lacions del centre. Segons va explicar Castells "per ara no hi ha molta afició d'hípica a la zona, però va pujant. En els últims anys ha pujat moltíssim, però encara queda molt camí per recórrer i crec que la gent cada dia té més acceptació. Aquest estiu ha passat molta gent, ara tenim una vintena d'alumnes fixos més tota la canalla. Crec que amb el temps anirem guanyant adeptes. Sobretot s’ha de cuidar l’aficionat”.

Comenta aquest article