Esports

Natació

El Cambrils Club Natació guanya la Copa Catalana de base alevina

A més, els nedadors locals també van participar als campionats de Catalunya Màsters Open i als trofeus Ciutat de Reus i Ramon Barrera

Per Redacció

Equip aleví del Cambrils Club Natació
Equip aleví del Cambrils Club Natació | Cedida

Els passats 2 i 3 de juny van ser apassionants i molt intensos per als nedadors i les nedadores de totes les categories del Cambrils Club Natació. La voràgine competitiva es va iniciar el dissabte pel matí quan quatre nedadors de la secció màsters es van desplaçar a les instal·lacions aquàtiques del Centre d’Esports Mediterrani a Barcelona, per participar al XXXIVè Campionat de Catalunya “Open màsters” (Memorial Manel Domènch). Els nedadors que van participar a les proves del campionat que es van portar a terme a la piscina olímpica de 50 metres van ser Cristina Vallespí (categoria + 45), Joan Baiges (categoria + 50), Joan Carles Adell (categoria +50) i Manuel Esteruelas (categoria +45). En aquesta edició de 2018, la participació de nedadors del Cambrils va ser menor que en edicions anteriors; però el nivell que van assolir els nedadors participants va ser molt alt; especialment en el cas de l’única participant femenina.

La Cristina va participar en diferents proves, en què va arribar a assolir un nivell altíssim. En la prova de 800 lliures va quedar primera de la seva categoria i va establir un nou rècord de Catalunya, amb un temps d’11:30:44. En la de 400 lliures va tornar a assolir la medalla d’or, amb un brillant temps de 5:32:48. No es va conformar amb això i també va participar en les proves de 50 lliures i 200 estils; en què va aconseguir dues medalles d’argent, amb un temps de 32:56 i 3:06:51, respectivament. És adir, va tornar a casa amb quatre medalles i un rècord de Catalunya al sarró.

Pel que fa als nedadors masculins; el Joan Carles va participar en els 800 lliures, en què va quedar 2n de la seva categoria, amb un temps de 10:20:62. El Manuel va participar en quatre proves, en què va fregar les medalles i va obtenir molt bones marques en la seva categoria; així va quedar 6è als 50 lliures amb un temps de 29:94, 4t a 50 i 100 braça, amb un temps de 38:01 i 1:27:27 (respectivament) i 5è a 100 lliures, amb un temps d’1:06:95. El Joan va quedar en el 5è lloc dels 800 lliures, amb un temps de 12:44:34 i 14è als 50 lliures, amb un temps de 34:83.

Equip màster

El Cambrils CN guanyador de la Copa Catalana base alevina Grup D Sud

Quant a la Copa Catalana de la categoria d’alevins es va dur a terme el dissabte a la tarda a la piscina municipal de Cambrils. Hi van participar fins a 13 clubs de tot Catalunya. A més del Cambrils i el Salou, com a representants de la natació tarragonina; hi van participar clubs d’arreu del país: Lloret de Mar, Martorell, Cabrera de Mar, Sallent, SEK Catalunya (de La Garriga); Badia del Vallès, Santa Perpètua, Rubí, Cerdanyola, Europa Esports Centre (de Sant Cugat del Vallès) i Júpiter (de Barcelona).

A la piscina cambrilenca s’hi van aplegar uns tres-cents nedadors per competir fins a 13 proves diferents, de les categories masculines i femenines: 400 lliures, 100 braça, 100 esquena, 100 lliures, 200 estils, 100 papallona i, a més a més, dues proves de relleus de 4 x 50 estils i 8 x 50 lliures mixtes; tal com estableix la normativa reguladora de la Federació Catalana de Natació.

Els nedadors participants eren tots de la categoria alevina; és a dir, els nens nascuts entre els anys 2005 i 2004 i les nenes nascudes els anys 2006 i 2005. El sistema per establir la classificació era per punts, en el sentit que s’atorgava una puntuació preestablerta per a cada prova, en funció dels llocs assolits, i finalment resultava guanyador el club que aconseguia més punts. Així, el que va assolir el primer lloc va ser, precisament, el Cambrils; mentre que el Lloret de Mar i el Santa Perpètua aconseguien el segon i tercer lloc, respectivament. Al final, els tres clubs es van endur el trofeu corresponent.

Participació en els trofeus de natació del Reus Ploms: 41a edició del Ciutat de Reus i 35a edició del Ramon Barrera

Finalment, durant tota la jornada de diumenge, els nedadors de totes les categories del club (llevat dels màsters), des dels prebenjamins als absoluts, es van desplaçar a Reus per disputar el trofeus Ciutat de Reus (per a les categories de nedadors més grans, a partir d’infantils) i el Ramon Barrera (per a les categories de més petits). La competició es va desenvolupar a la piscina olímpica de 50 metres del Club Natació Reus Ploms.

Es tracta de dues competicions en què els nedadors ha de fer tots les mateixes proves: 100 metres de cada estil, de manera que tots han de nedar les quatre disciplines de natació i demostrar-ne les seves habilitats des d’una visió complerta. Per això, obtenien medalles els tres nedadors de cada categoria que tenien millors temps, després d’haver fet la suma dels quatre estils (papallona, esquena, braça i lliures). No obstant això, els nedadors de les categories més joves (pre-benjamins i benjamins); en comptes de fer 100 metres, en feien 50 de cada estil).

Respecte dels bons resultats obtinguts per la gran majoria de nedadors i de nedadores del club, cal destacar el primer lloc obtingut per un nedador joveníssim, com és el Nil Moya de la categoria benjamina. Sense oblidar una nedadora més veterana, nascuda l’any 2000 i de la categoria absoluta, que també va assolir el primer lloc del Ciutat de Reus: Beatriz Martínez. Mentre que un altre veterà, Miqui Sarlé, va assolir el segon lloc dels nois absoluts.

Nil Moya en la primera posició del podi
Beatriz Martínez en la primera posició del podi

 

Comenta aquest article