Societat

Castells

Castells de gamma alta de sis dels Xiquets de Cambrils a la diada castellera de la Fira

Els Xiquets van descarregar el 3 de 6 per sota per primera vegada a la seva història

Per Alejandro Balaguer

Actuació castellera dels Xiquets de Cambrils, el passat dissabte a la Fira
Actuació castellera dels Xiquets de Cambrils, el passat dissabte a la Fira | Cedida

Els Xiquets de Cambrils van actuar el passat dissabte 2 de juny a la plaça del Setge de Cambrils, on van ser capaços d'estrenar tres castells de la gamma alta de sis. Aquesta actuació, que es va celebrar en motiu de la 61a Fira Multisectorial, també va comptar amb la presència dels Xiquets del Serrallo. Els cambrilencs van iniciar la diada descarregant còmodament el primer 4 de 6 amb l'agulla de la temporada. A continuació, van apostar pel 5 de 6, castell que també portaven per primera vegada a plaça enguany. A tercera ronda van assolir el 3 de 6 per sota, castell inèdit per la colla i que van descarregar per primera vegada a la seva història. Finalment, van realitzar dos pilars de 4 per sota simultanis i van cloure la diada amb dos pilars de 4, tancant d'aquesta manera la millor actuació de la temporada.

Per altra banda, els Xiquets del Serrallo van descarregar el 3 de 7, el 5 de 6 i el 4 de 6 amb l'agulla, finalitzant la diada amb un pilar de 5 i dos pilars de 4.

Lluís Nolla, cap de colla dels Xiquets de Cambrils: "Ens agraden aquest tipus de diades perquè treballa molt gent i fem colla"

Lluís Nolla, cap de colla dels Xiquets de Cambrils, va afirmar que l'assistència de castellers havia estat alta, fet habitual en les actuacions a casa, i que l'havien d'aprofitar de la millor manera. D'aquesta manera, van estrenar tres castells, entre ells un que la colla no havia descarregat mai a la seva història com és el 3 de 6 per sota. Sobre aquest castell, va remarcar la feina feta durant les últimes setmanes i que el van haver de treballar molt degut a un problema de mides, tot i que gràcies a l'experiència del tronc el van aconseguir descarregar.

També va destacar que a primera ronda havien aconseguit descarregar sense problemes el 4 de 6 amb l'agulla, amb l'estrena inclosa d'un terç. Pel que fa al 5 de 6 va destacar els canvis a l'estructura respecte l'any passat i l'estrena d'una castellera al pis de dosos. Finalment, es va mostrar molt satisfet pel conjunt de la diada, ja que són de les que fan colla i on treballa molta gent, cosa que els agrada molt.

 

Comenta aquest article