Societat

Castells

Els Xiquets de Cambrils estrenen el pilar de 4 per sota a la diada castellera de Prades

Demà volen portar el 3 de 6 per sota a la diada castellera de la Fira

Per Alejandro Balaguer

Un moment de l'actuació castellera dels Xiquets de Cambrils a Prades
Un moment de l'actuació castellera dels Xiquets de Cambrils a Prades | Cedida

Els Xiquets de Cambrils van actuar al passat diumenge 27 de maig a Prades en motiu de la Festa de la Farigola juntament amb els Torraires de Montblanc. Els de la camisa bordeus van obrir l'actuació amb el 3 de 6. A continuació, van descarregar el 4 de 6, primer d'aquesta temporada, i el 3 de 6 amb l'agulla. Finalment, van tancar la diada amb el pilar de 4 per sota, l'altre estrena de la diada, i un pilar de 4. Per altra banda, els Torraires de Montblanc van descarregar el 3 de 6, el 4 de 6 i el 3 de 6 amb l'agulla i van finalitzar la diada amb un pilar de 4.

Lluís Nolla, cap de colla dels Xiquets de Cambrils: "Hem estrenat el 4 de 6 i el pilar de 4 per sota i dissabte voldríem portar el 3 de 6 per sota"

El cap de colla dels Xiquets de Cambrils, Lluís Nolla, es va mostrar satisfet per la bona assistència a la diada, cosa que els va permetre estrenar el 4 de 6 aquesta temporada. Sobre aquest castell, va afegir que no els va suposar cap problema perquè ja el tenien dominat, juntament amb els ja habituals 3 de 6 i 3 de 6 amb l'agulla.

A continuació, va destacar que al 3 de 6 van estrenar una noia al pis de segons d'un castell per primera vegada a la colla. També va destacar el fet d'estrenar el pilar de 4 per sota, un pilar que no és massa habitual de veure i que amb un parell de setmanes d'assaig van poder descarregar sense problemes. Finalment, va afirmar que per la diada d'aquest dissabte a la Fira tenen ganes de poder estrenar un castell inèdit per la colla com és el 3 de 6 aixecat per sota.

La propera diada pels cambrilencs serà aquest dissabte 2 de juny a les 18 hores a la plaça del Setge de Cambrils en motiu de la Fira Multisectorial. L'altre colla convidada seran els Xiquets del Serrallo.

Diada castellera a Prades

 

Comenta aquest article