Cultura

Exposició

Els alumnes del Taller de Pintura Nuri Mariné presenten l'exposició «Pa» al Museu Molí de les Tres Eres

Per Berta Ruiz

Foto de grup dels alumnes del taller de Pintura de Nuri Mariné
Foto de grup dels alumnes del taller de Pintura de Nuri Mariné | Berta Ruiz

Els alumnes del Taller de Pintura de Nuri Mariné van inaugurar, ahir al vespre al Museu Molí de les Tres Eres, la seva exposició de final de curs. Sota el suggerent títol de “Pa”, una trentena de xiquets i xiquetes d'entre 5 i 16 anys van presentar les seves creacions artístiques. Tal com va explicar Nuri Mariné a revistacambrils.cat, “des del Museu d'Història se'm va proposar fer una exposició al Molí i vaig decidir que en comptes de fer-la jo, la podrien fer els nens del taller i fer-la una mica diferent. Com que es tracta del Molí i és un molí fariner, doncs vam decidir que el tema podria ser el pa. Hem treballat uns mesos, des d'abans de Nadal, sobre el tema del pa: com es fa, quins tipus de pa hi ha, què representa el pa a la vida...”

A l'exposició hi ha uns murals fets col·lectivament que tracten sobre històriques que els alumnes han inventat sobre el pa: una és mitològica, una altra és més realista i l'altra és la història d'una mercat on venen pa. Per altra banda, tal com ha comentat Mariné, “des del Forn Sant Salvador ens van cedir uns pans individuals secs i els hem transformat en una obra d'art, era tema lliure i podien fer el que més els motivés: l'han pintat, l'han buidat, l'han tallat, l'han embolicat, hi han enganxat coses...”. A l'exposició també hi ha una part en la què cada alumne ha fet un quadre o un dibuix lliure relacionat amb el pa, “alguns són més fantasiosos i d'altres més realistes. Aquí és on es veu l'estil peculiar de cadascú” ha afegit Mariné. Pel que fa a les tècniques n'hi ha de molt variades i de diferents tipus: hi ha collage, hi ha acrílic, ceres, llapis de colors, aquarel·la i matèria de diferents tipus.

"El pa com a element d'inspiració"

L'acte d'inauguració va comptar, ahir al vespre, amb la presència de l'alcaldessa de Cambrils –Camí Mendoza– qui va aplaudir la tasca de Nuri Mariné com a artista i com a dinamitzadora creativa amb els més petits, juntament amb el regidor de Cultura, Lluís Abella. En la seva presentació, Abella va explicar que, “el Pa que avui presentem no ha estat elaborat amb una farina com que les que coneixem que han passat prèviament per un molí. Es tracta d'una creació artística, no gastronòmica, fruit de la tasca docent inspiradora de la cambrilenca Nuri Mariné, que ha sabut fer sorgir les aptituds artístiques dels xiquets i que han treballat el pa com a element d'inspiració. La farina és doncs la creativitat de tots ells que ha estat mòlta en molí ben especial com és el Taller de Pintura Nuri Mariné”.

Diferents imatges de l'exposició instal·lada al Museu Molí de les Tres Eres

 

Comenta aquest article