Informació general

L'equip de govern decideix fer canvis en les gerències de les empreses municipals Ingesòl i Aparcam

Aquest tema, que va sorgir en el torn de preguntes del passat ple, va provocar les queixes dels grups de l'oposició perquè desconeixien aquesta decisió. Van criticar la falta d'informació i de transparència

Per Berta Ruiz

Imatge d'arxiu de la seu d'Aparcam
Imatge d'arxiu de la seu d'Aparcam | Lluís Rovira i Barenys

Arrel d'una pregunta formulada pel regidor de l'NMC –Oliver Klein–, en el ple del passat divendres, sobre uns possibles "canvis organitzatius" en la gerència d'Aparcam, es va conèixer que des de l'equip de govern s'ha decidit canviar la direcció d'ambdues empreses municipals. Aquest tema va generar un cert malestar entre els membres de l'oposició perquè desconeixien aquesta decisió. De fet, els diferents grups es van queixar de falta d'informació sobre aquests canvis i “manca de transparència” per part de l'equip de govern per no informar-los en els respectius consells d'administració d'aquestes dues empreses municipals. A la pregunta formulada, la regidora de Protecció Ciutadana i Mobilitat –Yolanda Quílez– va explicar que, “a Ingesòl hi havia un gerent a mitja jornada, mentre que a Aparcam també hi havia un gerent a mitja jornada. Aquestes mitges jornades de gerent les exercia una mateixa persona. Com des de l'equip de govern volem potenciar l'empresa Ingesòl, hem decidit que la persona que coneix el funcionament d'ambdues empreses –sobretot Ingesòl, perquè el funcionament d'Aparcam és més senzill– és posés al capdavant de la gerència d'Ingesòl al 100%. Per altra banda, es va decidir que la plaça de gerent d'Aparcam sortís a concurs públic”. Per la seva part, l'alcaldessa de Cambrils –Camí Mendoza– també va voler precisar que “la idea és intensificar el servei d'Ingesòl amb l'impuls de l'Oficina Local d'Habitatge i s'ha cregut oportú fer aquests canvis de personal. Per tant, es convoca una plaça de gerent d'Aparcam”.

El PP i els regidors no adscrits demanen una convocatòria extraordinària dels consells d'administració

Des dels diferents grups de l'oposició van reclamar més informació el ple, però ja no se'ls van donar més detalls. De fet, el regidor de Ciutadans –Imanol Rico– va afirmar que amb aquesta decisió s'incrementarà la despesa en el capítol de personal. Per altra banda, aquest passat dilluns, el PP i els regidors no adscrits –Santi Gámez, Inma Sierra, Cinta Ballesté i Encarni Bello–, van presentar un escrit al registre, demanant "la convocatòria extraordinària i urgent dels consells d’administració de les empreses municipals Ingesòl i Aparcam, per tal que es donin totes les explicacions relatives als canvis en la gerència d’ambdós ens que l’alcaldessa Mendoza va anunciar durant el ple del passat divendres". Chatelain ha criticat el govern municipal "per una nova mostra de falta de transparència en la gestió, ja que els regidors som membres dels consells d’administració i hem de conèixer aquestes decisions".  

El regidor del PP ha assenyalat també que "actualment hi ha un gerent que treballa a mitja jornada en cadascuna de les empreses, mentre que amb els canvis, aquest gerent treballarà a jornada completa en una de les empreses i es contractarà un gerent a mitja jornada per a l’altra empresa, augmentant d’aquesta manera la despesa en el capítol de personal del pressupost municipal".

Comenta aquest article