Vandellòs i Hospitalet de l'Infant, Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant

Gastronomia

Se serveixen prop de 2.000 tapes a la Tonyinada 2018 de l'Hospitalet de l'Infant

Per Redacció

Aspecte de la plaça de Catalunya de l'Hospitalet de l'Infant, ahir, durant la celebració de la Tonyinada
Aspecte de la plaça de Catalunya de l'Hospitalet de l'Infant, ahir, durant la celebració de la Tonyinada | Cedida

La Tonyinada 2018, que s’ha celebrat aquest diumenge 27 de maig a la Plaça Catalunya de l’Hospitalet de l’Infant, ha finalitzat amb un balanç de gairebé 2.000 tapes servides. Aquest és el nombre total de “tonyi-tapes”, és a dir tapes elaborades amb la tonyina com a ingredient principal, que han consumit els assistents a aquesta diada gastronòmica, amb què s’han inaugurat oficialment les XIX Jornades de la tonyina, organitzades per la Regidoria de Turisme de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant.

A més de tastar les creacions culinàries en forma de tapa que han preparat els onze restauradors que enguany prenen part en les jornades, per un preu de 2,5 euros amb beguda inclosa, el públic ha pogut gaudir de les actuacions musicals dels Batukets de l’Hospitalet de l’Infant i del grup Cover H; i d’animació infantil. A més, s’hi han sortejat tres entrades dobles a PortAventura entre tots aquells que han assaborit les tapes (per cada tapa consumida s’ha donat una butlleta, que havien d’emplenar amb les seves dades personals i la valoració de la tapa).

Inici de les 19es Jornades de la Tonyina

Amb aquest animat esdeveniment lúdic i gastronòmic, s’ha donat el tret de sortida a les 19es Jornades de la Tonyina, que finalitzaran el diumenge 17 de juny. En aquesta edició hi participen onze establiments (nou de l’Hospitalet de l’Infant: Amalfi Pizzeria, Cal Rullo, El Solomillo, Hotel Sancho, La Perla Negra, Le P’tit Normand, Llesqueria El Porró, Sol Solet i Topolino; un de Masboquera: El Rebost de la Nuri; i un de Pratdip: La Cuina d’en Carlos).

A nou d’aquests establiments, en concret, s’hi ofereixen menús amb la tonyina com a ingredient protagonista, per uns preus que oscil·len entre els 17 i els 33 euros; i als onze, “tonyi-tapes”, és a dir, tapes elaborades amb tonyina per un preu de 2,5 euros amb beguda inclosa. “Diverses propostes culinàries, basades en la qualitat i en la creativitat dels cuiners que, després de gairebé dues dècades, han instaurat mil i una maneres de cuinar aquest peix tan típic de la zona; i cada any presenten noves creacions gastronòmiques”, ha assenyalat la regidora de Turisme, Elidia López.

Sorteig de premis

A banda de l’oferta gastronòmica, les XIX Jornades de la Tonyina tenen un altre atractiu: els que tastin els menús podran prendre part en el sorteig de diversos premis, per gentilesa de diversos establiments del municipi i de les comarques de Tarragona. Entre aquests premis, hi ha un menú per a dues persones en un dels restaurants que participen en les jornades, una sessió de relaxació en un llit flotant thermospa, una sessió d’hidromassatge, un bateig per a dues persones de paddle surf, batejos de golf; entrades a l’Aquum Spa, a l’Aquatonic i a Port Aventura, un mes de gimnàs i activitats dirigides, dos parells de sandàlies, etc.

La Regidoria de Turisme ha organitzat també un concurs fotogràfic a Instagram. La fotografia més votada guanyarà quatre entrades a Port Aventura World i les altres tres finalistes, dues entrades a aquest parc temàtic cadascuna. Les bases del concurs es poden consultar en el fullet informatiu de les jornades i a www.hospitalet-valldellors.cat i www.vandellos-hospitalet.cat

 

Comenta aquest article