Informació general

Fira Multisectorial

Compte enrere per a la Fira 2018

L’alcaldessa de Cambrils –Camí Mendoza–, la regidora de Promoció Econòmica –Ana López–, i el regidor de Cultura i Festes –Lluís Abella– presentaven, ahir en roda de premsa, l’ampli programa d’aquesta 61a edició

Per Berta Ruiz

L'alcaldessa Camí Mendoza i els regidors Lluís Abella i Ana López van presentar la programació de la Fira, ahir al matí, a la Torre del Llimó
L'alcaldessa Camí Mendoza i els regidors Lluís Abella i Ana López van presentar la programació de la Fira, ahir al matí, a la Torre del Llimó | Berta Ruiz

És l’Hora de la Fira Multisectorial de Cambrils. Ja està tot a punt perquè comenci la 61a edició d’aquesta mostra comercial de referència al territori, que obrirà les portes de l’1 al 3 de juny amb una superfície ocupada de 36.000 metres quadrats, 358 estands, gairebé 200 expositors i nombroses activitats i festives per a tots els gustos i edats. La fira es distribueix entre el passeig Albert, l’avinguda del Mil·lenari, el lateral de la Riera d’Alforja, el Parc del Pinaret, la plaça de la Vila, el Setge, Gimbernat i la Torre del Llimó. L’espai comercial es divideix en sectors com l’automoció, la maquinària agrícola i la jardineria, el comerç i els serveis, l’alimentació, l’electrònica i les noves tecnologies, la salut, el benestar, la gastronomia, l’oci i el lleure.

L’alcaldessa de Cambrils –Camí Mendoza–, la regidora de Promoció Econòmica –Ana López–, i el regidor de Cultura i Festes –Lluís Abella– presentaven, ahir en roda de premsa, l’ampli programa d’aquesta 61a edició. La primera Fira de Cervesa Artesana és una de les principals novetats d’enguany, que s’incorpora a la zona gastronòmica, on es mantenen les Food Trucks & Circus. En aquest espai, situat al Parc del Pinaret, també hi haurà música en viu, tastets i tertúlies, vermut electrònic i una masterclass de swish swish.

El pregó anirà a càrrec de la professora de Dret de la URV, Elisabet Cerrato i la inauguració oficial comptarà amb el president del Parlament, Roger Torrent

Com ja és tradició, el diumenge abans, el 27 de maig a les 12 hores, hi haurà el Pregó de la Fira. La pregonera d’enguany és la cambrilenca Elisabet Cerrato, professora de Dret processal de la Facultat de Ciències Jurídiques de la URV des de l’any 2004 i premi extraordinari de doctorat per la URV. Cerrato és autora de dues monografies sobre execució civil i ha col·laborat en diferents obres col·lectives. A més, té una vintena de publicacions en revistes de prestigi tant nacionals com internacionals.

A continuació es realitzarà l’elecció de les pubilles i els hereus de Cambrils, a més de l’homenatge a les empreses o entitats que fan anys acabats en 0 o 5 i les que es van implantar al municipi fa 50 o més anys.

La inauguració oficial de la Fira anirà a càrrec de president del Parlament de Catalunya, Roger Torrent, el divendres 1 de juny a les 12 hores.

Concert d’Ebri Knight i Sixtus

Entre les activitats paral·leles, destaca el Concert Jove de la Fira organitzat per Joventut que convertirà el parc de Nou Cambrils en una autèntica festa amb l’energia del directe de banda de música folk punk Ebri Knight i el grup de versions Sixtus.

També hi haurà el Mercat Medieval, amb un espai infantil medieval al barri antic i un campament medieval d’artesans i demostracions d’oficis tradicionals a la Torre del Llimó; més de 100 firetes i atraccions per petits i grans; i l’actuació castellera a la plaça del Setge dels Xiquets de Cambrils i els xiquets del Serrallo. El programa complet es pot descarregar des del web de la fira.

Espai Niu Projects

Per tercera vegada, la fira també inclourà l’espai Niu Projects, un espai reservat perquè les persones joves emprenedores puguin donar a conèixer les seves propostes relacionades amb l’art, a cultura, l’oci i les compres en un espai obert. En aquesta mostra de talent jove s’hi podran trobar 14 estands de sectors com la il·lustració, el dibuix, la fotografia, la roba festa a mà, la màgia o les cultures.

El projecte està impulsat per Joventut i Promoció Econòmica amb l’objectiu de promocionar projectes empresarials o pre-empresarials de joves creadors del municipi que aspiren a professionalitzar la seva activitat o que es troben en una fase pre-emprenedora. La iniciativa també pretén promoure la creació de xarxes d’emprenedors i generar espais de trobada per compartir experiències.

Una cita ineludible per a cambrilencs i visitants

L'alcaldessa va destacar que la Fira de Cambrils és una fira completament consolidada i un referent al territori. A més, cada any, esdevé un punt de trobada ineludible per als cambrilencs així com per als visitants d'altres poblacions. Per la seva part, el regidor de Cultura i Festes ha repassat els actes més festius com l’Homenatge a la Vellesa, organitzat amb l'Associació d'Antics Alumnes de la Salle, que enguany coincideix amb el 65è aniversari de l’entitat –i que estrena una junta directiva molt renovada i amb gent jove–; l’elecció de les pubilles i hereus d’aquest diumenge o l’espectacle Maniàtics que presentarà la Teca Teatre el 30 i 31 de maig. Finalment, la regidora de Promoció Econòmica s’ha mostrat molt satisfeta perquè s’han comercialitzat tots els espais disponibles. “Hem invertit més recursos en tot el procés de comercialització i això ens ha permès contactar amb noves empreses de l’àmbit de la salut del benestar i ampliar l’oferta de motos i vehicles d’ocasió”, ha afirmat López.