Societat

Vermuting

El sorbet de vermut mediterrani, la nova creació del mestre gelader cambrilenc Antonio Sirvent

Per Redacció

Aspecte del sorbet de vermut elaborat per Antonio Sirvent
Aspecte del sorbet de vermut elaborat per Antonio Sirvent | Cedida

Inspirat en la tradicional experiència d’un vermut de primavera i estiu acompanyat d’olives i anxoves, el mestre gelader cambrilenc Antonio Sirvent ha creat el nou sorbet de vermut mediterrani, en el marc de la primera edició de les jornades del Vermuting que es podrà degustar pel preu d'un euro.

El vermut és una beguda típica de la comarca del Baix Camp, elaborada amb vi, alcohol i plantes aromàtiques. D’aquest producte tradicional ve l’expressió “anar a fer el vermut", que es refereix a un àpat lleuger abans de dinar, tradicional a Catalunya. Per la climatologia tan benigna durant tot l’any, Cambrils ha estat des de sempre lloc tradicional per fer el vermut, principalment els caps de setmana, un costum que s’ha revifat amb força els darrers anys. El nou sorbet de vermut mediterrani té un sabor poc dolç, característica que el fa perfectament combinable en el menú d’un vermut típic.  A més, ja compta amb els seus primers adeptes i, de fet, els restauradors de Cambrils ja l’estan introduint en les seves cartes com a ingredient de noves propostes d'entrants.

Trajectòria d'Antonio Sirvent

Sirvent és una figura reconeguda en el món gelader i que, a més, compta en el seu currículum amb el premi de Subcampió del Món de Gelats de la Fira de Rimini. Cada temporada, destaca per les seves suculentes i originals creacions. Representa la quarta generació familiar especialitzada en aquest producte i combina les especialitats tradicionals amb noves propostes fruit del seu interès per la recerca en geladeria. És professor de l'aula Livania sobre geladeria i membre fundador del Foro para la Investigación del Helado Artesano (FIHA).

Comenta aquest article