Informació general

Emprenedoria

Es posa en marxa la plataforma de formació tecnològica i digital «Emprèn online»

Per Berta Ruiz

Presentació de la nova plataforma online "Emprèn online", ahir al matí. D'esquerra a dreta: Ana López, Camí Mendoza i Enric Sullà
Presentació de la nova plataforma online "Emprèn online", ahir al matí. D'esquerra a dreta: Ana López, Camí Mendoza i Enric Sullà | Berta Ruiz

La regidoria de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Cambrils ha posat en marxa la plataforma formativa "Emprèn online" per a la millora de competències en tecnologia i estratègies digitals per a empreses i persones emprenedores. L’alcaldessa de Cambrils –Camí Mendoza–, la regidora de Promoció Econòmica –Ana López– i el gerent de l’empresa Local Prom –Enric Sullà– van presentar, ahir a la Torre del Llimó, aquest nou servei. Tal com van explicar en la presentació, "Emprèn online" és una nova línia de treball del servei municipal de suport al teixit empresarial i a les persones emprenedores Cambrils Emprèn. D’aquesta manera, el Departament de Promoció Econòmica amplia el catàleg de serveis tenint en compte la demanda dels seus usuaris.

Continguts de la plataforma

El portal oferirà cursos online perquè l'usuari es pugui formar en diferents àmbits com poden ser: com obtenir més ingressos venent a internet, atraure clients als negocis des de Facebook, dissenyar una pàgina web o guanyar visibilitat a internet, entre d’altres. Actualment hi ha disponibles 21 formacions però anirà creixent en funció de la demanda. Segons va explicar Enric Sullà, "l'objectiu és posar a l'abast dels emprenedors tots els recursos disponibles per resoldre els problemes reals amb els quals es van trobant, és a dir, donar solucions a dificultats concretes. A vegades costa que la gent arribi a aquests recursos –els cursos formatius presencials–, però la formació a distància va a l'alça".

La plataforma online d'accés gratuït permet que els recursos estiguin disponibles 24 hores durant els 365 dies de l’any i per tant que les empreses els puguin aprofitar en el moment que els vagi millor, des de la comoditat de casa o des dels seus negocis. Tal com va afegir Sullà, caldrà una inscripció prèvia a la plataforma per tal d'accedir a tots els continguts, tot i que sempre hi haurà algunes càpsules obertes a tothom. Seran continguts 100% actualitzats, en català, i "pensats en les necessitats de Cambrils". De fet, segons va apuntar, Cambrils és el primer ajuntament de la demarcació de Tarragona que posa en marxa aquest tipus de plataforma formativa.

L’accés a Emprèn Online es pot fer des d’avui mateix des del web municipal a: https://emprenonline.cambrils.cat

Tant l'alcaldessa com la regidora de Promoció Econòmica van recalcar que és important facilitar eines de formació i informació als emprenedors i a l'emprenedoria. Ana López va comentar que una de les prioritats de la regidoria de Promoció Econòmica és el servei Cambrils Emprèn "per oferir un millor servi a les empreses segons la demanda. Aquesta és una nova línia de treball online que donarà més facilitats per formar-se".

L’Apunt

Cambrils Emprèn

El servei Cambrils Emprèn és un servei municipal molt consolidat de suport a les persones emprenedores i al teixit empresarial. Durant la seva trajectòria, Cambrils Emprèn ha anat consolidant línies de treball:

  1. Primer acompanyament a través de les sessions d’informació i orientació sobre tràmits i serveis;

  2. Assessorament individualitzat en la idea del negoci, elaboració del pla d’empresa, i la viabilitat del projecte empresarial.

  3. Accions de formació en gestió empresarial amb contingut molt pràctic.

  4. Consolidació: suport i acompanyament a les empreses en els primers anys de vida.

  5. Cooperativisme i Economia social: assessorament en la creació de societats cooperatives.