Informació general

Ensenyament

Cambrils recupera la línia de P3 de l'escola Marinada pel curs vinent

La Taula pel Suport a l'Educació vol la recuperació de la línia perduda a l'escola Joan Ardèvol i ha convocat una manifestació de protesta al Port pel diumenge 27 de maig a les 12 h.

Per Lluís Rovira i Barenys

Imatge d'arxiu d'una porta d'entrada de l'escola Marinada
Imatge d'arxiu d'una porta d'entrada de l'escola Marinada | Berta Ruiz

Cambrils recuperarà una de les línies de P3 perdudes l'any passat, la de l'escola Marinada, i s'aplicarà un desdoblament a l'altra, la de l'escola Joan Ardèvol. Així ho va comunicar el regidor d'Ensenyament, Alejandro García a la reunió de la Taula de Suport a l'Educació, reunida ahir a la tarda al centre les Basses. Precisament aquesta setmana s'ha conegut el nombre d'alumnes preinscrits als centres cambrilencs, que són 341, i que suposa un augment respecte l'any passat. Aquest any s'oferien un total de 322 places ja que no hi figuraven les línies eliminades l'any passat. La preinscripció de P3 als centres cambrilencs ha anat així, a l'escola Cambrils s'hi han preinscrit 39 alumnes; a l'escola Guillem Fortuny, 49 alumnes; a l'escola Joan Ardèvol, 28 alumnes; a l'escola la Bòbila, 57 alumnes; a l'escola Marinada, 38 alumnes; a l'escola Mas Clariana, 61 alumnes i al col·legi Cardenal Vidal i Barraquer, 69 alumnes. Amb la recuperació de la línia perduda a l'escola Marinada quedarà una ràtio superior als 25 alumnes per aula i des de la Taula pel Suport a l'Educació no es considera encertada la mesura i, a més, volen lluitar per la recuperació de la línia de l'escola Joan Ardèvol.

Manifestació de protesta pel port el dia 27 de maig

Segons ha explicat el regidor de l'AdC, Ivan Sanz, "necessitem les dues línies. Això del desdoblament a l'escola Joan Ardèvol és un pegat. Si no es recupera enguany aquesta segona línia en aquest centre la perdrem per sempre". És per aquest motiu que la Taula pel Suport a la Educació va decidir, ahir, convocar una manifestació pel Port, el diumenge 27 de maig a partir de les 12 h, que farà un recorregut des del passeig de les Palmeres fins davant del Club Nàutic. Però no és aquesta l'única mesura acordada, també es va decidir parlar amb les Ampes de les llars d'infants del municipi per informar-los del que es trobaran en un futur. D'altra banda, diferents membres de la Taula de Suport per a l'Educació es van comprometre a parlar amb les Ampes dels seus centres per informar-los. Al mateix temps es redactarà un manifest que es repartirà també a les Ampes per a fer difusió del que està passant en l'àmbit de l'ensenyament.

Ivan Sanz considera que "si comencem a massificar P3 massificarem tot el centre. No entenem que el motiu pel qual es van tancar les dues línies de P3 l'any passat fos el descens d'alumnes matriculats i enguany que aquesta xifra augmenta no es puguin recuperar les dues línies perdudes". Sanz també troba incomprensible que l'any 2012 hi hagués una ràtio de 22 alumnes per aula i que ara estiguem a més de 25, "d'altra banda, l'escola Marinada està classificada com de màxima complexitat i només hauria de tenir 22 alumnes per aula. A més, tenim una lluita de fons que és la d'aconseguir una ràtio de 20 alumnes per aula".

Comenta aquest article