Societat

Gastronomia

Arriba la primera edició del Vermuting, la nova proposta del calendari gastronòmic

Per Berta Ruiz

Presentació del Vermuting, ahir al matí. D'esquerra a dreta: Àngel Pérez, Mercè Dalmau, Camí Mendoza i Carles Prats
Presentació del Vermuting, ahir al matí. D'esquerra a dreta: Àngel Pérez, Mercè Dalmau, Camí Mendoza i Carles Prats | Berta Ruiz

Des d'avui divendres 18 de maig i fins el proper 3 de juny se celebrarà la primera edició del Vermuting. Es tracta d'una nova jornada que s'afegeix al calendari gastronòmic cambrilenc amb l'objectiu d'afavorir el turisme de proximitat i animar a que la gent vingui a Cambrils a fer el vermut, que passegi i que gaudeixi de l'àmplia oferta gastronòmica local. Ahir al matí tenia lloc la roda de premsa de presentació a càrrec de l'alcaldessa de Cambrils –Camí Mendoza– i la regidora de Turisme –Mercè Dalmau–, acompanyades del director general de Vermuts Miró, Carles Prats, i el representant de l’Associació d’Empresaris d’Hostaleria, Ángel Pérez.

Les jornades compten amb la participació de 27 establiments. Durant aquests 17 dies, 18 bars oferiran un "pack vermuting" que inclourà vermut Miró, patates i olives a un preu promocional de 2,50€ per persona. A banda, 9 restaurants incorporaran menús especials amb plats principals elaborats amb vermut.

Els bars i restaurants participants

Els bars participants en les jornades del Vermuting són la Central, Marro Cafè, Zero Zero, Cachito Sanguchito, A Lanterna, Barabar, Macondo, Giovanni +, Creperia El Gat, Mar del Priorat, Ches Burguer, Amfora, Daniel Salinas, La Cuina d’en Jordi, Duomo, Taller 9, Xivarri, Luz de Faro.

Per altra banda, els restaurants que han creat menús especials són Antica Roma, Barabar, Casa Macarrilla 1966, Club Nàutic, Duomo, El Pòsit, Lekeitio, l’Original Experiències Gastronòmiques i Xiringuito del Mar. A més, durant les jornades també es podrà tastar el gelat-sorbet de vermut que ha elaborat Antoni Sirvent per a l’ocasió a un preu promocional d’un euro.

Una nova aposta dins del calendari gastronòmic

Vermuting Cambrils està organitzat per Patronat de Turisme i l’Associació d’Empresaris d’Hoteleria de Cambrils. El patrocinador és Vermuts Miró, una empresa amb més de 100 anys d’història especialitzada en l’elaboració de vermut d’una forma tradicional a base de plantes medicinals alpines i mediterrànies que fan que sigui el vermut més refrescant i aromàtic de les terrasses de Cambrils.

En la roda de premsa de presentació, l'alcaldessa va destacar aquesta nova proposta –una més del calendari gastronòmic–, que és un atractiu més perquè la gent vingui a Cambrils i gaudeixi de la seva oferta. Per la seva part, la regidora de Turisme –Mercè Dalmau– va comentar que "el vermut és un producte molt tradicional de la nostra zona i el fet 'd'anar a fer el vermut' ens va semblar una bona opció per impulsar unes noves jornades. Creiem que el pack que hem fet amb el patrocini de Vermuts Miró i les patates Frit Ravich serà una bona aposta perquè la gent vingui, per obrir-los la gana i que després es quedin a dinar a Cambrils". En una mateixa línia, Àngel Pérez va dir que "és una molt bona idea i una aposta que encaixa molt bé en la gastronomia de Cambrils. A més la tendència és que el vermut és una beguda d'entrada al dinar i, per altra banda, el vermut té moltes possibilitats en cuina com demostra els menús que han preparat alguns dels restaurants participants". Finalment, Carles Prats de Vermuts Miró va agrair l'oportunitat oferta per l'Ajuntament de Cambrils i va manifestar que per als de Reus, "Cambrils el sentim molt nostre i és com estar a casa". Sobre les jornades, Prats va explicar que "ara hi ha hagut un ressorgiment amb força del vermut, ha ajudat molt en l'acompanyament de tapes i en la restauració. Esperem que aquesta proposta tingui continuïtat perquè Cambrils ho té tot: bona restauració, bars i terrasses boniques i té un molt bon clima"

L’Apunt

Concursos a les xarxes socials

Es faran dos concursos a xarxes socials. Per una banda a Instagram, dins el perfil “VermutingCambrils”, es podran votar els plats “vermuting” que han elaborat els restaurants i entre els votants es sortejaran dos dinars per a dues persones als restaurants Antica Roma i l’Original Experiències Gastronòmiques.

Per altra banda, a Facebook, s’ha convidat als usuaris a penjar les seves fotos dels establiments que visitin durant aquests dies de la ruta etiquetant #vermutingcambrils i compartint-les amb els seus amics. Les fotos que aconsegueixin més likes amb aquest hastag guanyaran 7 entrades dobles al Museu del Vermut + Ruta del Vermut de Reus ofert per Vermuts Miró.