Informació general

Concentració

Set mesos amb els Jordis a la presó

La plaça del Pòsit va ser l'escenari de la concentració per demanar l'alliberament dels presos polítics en un acte en què es va recordar el rebuig de l'euroordre per part de la fiscalia belga

Per Lluís Rovira i Barenys

La concentració per demanar la llibertat dels presos polítics es va fer ahir, a la plaça del Pòsit
La concentració per demanar la llibertat dels presos polítics es va fer ahir, a la plaça del Pòsit | Lluís Rovira i Barenys

Els Jordis complien, ahir, set mesos a la presó i com cada dia 16 de mes, es van fer concentracions arreu del país per a demanar l'alliberament de tots els presos polítics. A Cambrils l'acte reivindicatiu, convocat per l'ANC i Òmnium, es va fer a la plaça del Pòsit i va comptar amb la presència d'una setantena de persones. Primer que tot es va llegir un manifest en el que es recordaven els set mesos de presó preventiva que pateixen Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, "perquè els utilitza d'ostatges en una guerra que no pot guanyar: la d'aturar una majoria social republicana que segueix creixent, com mostren les urnes" i afegia, "per això són preses i presos polítics, perquè les elits de l'estat espanyol han decidit que prefereixen sacrificar la democràcia abans que negociar un referèndum. I pel camí prefereixen humiliar aquells que li recorden les errades passades abans que asseure's i negociar".

El manifest també feia referència al ridícul de la justícia espanyola davant Europa i que ahir s'havia demostrat amb el refús a l'euroordre per part de la justícia belga, "tots els sistemes judicials europeus que han intervingut en el cas dels nostres exiliats i exiliades desmunten la criminalització que patim per part de la justícia espanyola". Més endavant, el manifest celebrava "l'inici de les victòries judicials internacionals".

Tot i això i malgrat tenir govern, "la força repressiva no s'atura i seguim vivint estupefactes noves detencions i ordres de crida i cerca per companys i companyes que van participar a l'aturada de país del 8-N, un dia que molts vam sortir al carrer per defensar la República". En el manifest es reclamava l'aposta per la República, "per garantir una via democràtica cap el respecte als drets humans, polítics i socials de la ciutadania de Catalunya". El manifest acabava exigint que "s'arxivin totes les causes, l'alliberament dels presos i preses polítics, el lliure retorn dels exiliats i les exiliades i que s'aturin les detencions i la persecució policial".

Colpidora carta de la mare de l'Adrià, el membre d'un CDR que està en cerca per terrorisme

Després del manifest es va fer la lectura de la carta de la mare de l'Adrià, el noi d'Esplugues de Llobregat i membre d'un CDR, que es troba en cerca per terrorisme. El passat 10 d'abril la Guàrdia Civil detenia a Tamara Carrasco, veïna de Viladecans, i tenia la intenció de detenir el veí d'Esplugues però no el va trobar al seu domicili i des de llavors està en cerca per les acusacions que la fiscalia ha fet contra ell de rebel·lió i terrorisme. La carta, que es va fer pública ahir, la signa la mare de l'Adrià que fa cinc setmanes que no veu el seu fill.

L'acte es va cloure amb el cant de l'Estaca i, finalment, dels Segadors.

Comenta aquest article