Informació general

Concentració

Els tres cambrilencs citats pel jutge declararan el 14 i el 21 de maig als jutjats de Tarragona

Ahir es va denunciar a Tarragona aquest nou acte de repressió i es va fer una crida a la mobilització davant els jutjats de Tarragona, els propers 14, 18, 21, 25 i 28 de maig, a les 9,30 h del matí

Per Lluís Rovira i Barenys

Els CDR del Camp de Tarragona es van concentrar, ahir a la tarda a les escales del Palau de Congressos de Tarragona
Els CDR del Camp de Tarragona es van concentrar, ahir a la tarda a les escales del Palau de Congressos de Tarragona | Cedida

Els CDR del Camp de Tarragona es van concentrar, ahir a la tarda a les escales del Palau de Congressos de Tarragona, per mostrar el rebuig a la citació judicial de 39 persones per haver participat a la vaga del 8 de novembre. A aquestes 39 persones se'ls imputen delictes contra la seguretat del trànsit i hauran de presentar-se als jutjats de Tarragona a declarar en diferents tongades, aquest mes de maig. Els dies en què tindran lloc les declaracions són el 14, el 18, el 21, el 25 i el 28 de maig. Els tres cambrilencs que han rebut la citació hauran de declarar el proper dilluns 14 de maig, un d'ells, i els altres dos el 21 de maig. Ahir es va fer una crida a la mobilització davant els jutjats de Tarragona, aquests dies concrets, a les 9,30 h del matí.

En l'acte d'ahir es va llegir un manifest on es feia referència als 39 veïns i veïnes de Cambrils, Reus, la Selva del Camp, Tarragona, Vilallonga del Camp, Montblanc, Valls, Torredembarra, l'Espluga de Francolí, Bellmunt del Priorat, Altafulla, Creixell, Riera de Gaià i Marçà que han estat citats a declarar. Segons el comunicat, "la vaga del 8 de novembre va ser convocada per la Intersindical-CSC com a resposta a la precarietat que les reformes laborals dels darrers anys han provocat. Tanmateix la greu regressió de drets socials a Catalunya després de l'aplicació de l'article 155 de la Constitució espanyola i de l'empresonament dels vuit consellers del govern català legítim, va causar una mobilització popular massiva que va afegir a les reivindicacions de la jornada de vaga general la resposta contra l'autoritarisme de l'estat espanyol. Reivindiquem que exercir el dret a vaga és legítim, a més a més de necessari". El manifest també feia evident que "ens trobem davant un nou cas de persecució policial i judicial a les diverses mobilitzacions de setembre, octubre i novembre de 2017".

El manifest també denunciava que "l'informe policial que motiva les citacions de les persones investigades evidencia un muntatge fet a mida per tal de justificar el relat que criminalitza les mobilitzacions no violentes que hi va haver la darrera tardor, amb evidents forats com el fet que diverses de les persones citades ni tan sols eren al lloc dels fets. Més greu encara és el fet que l'informe inclou informació sobre l'activitat i la militància política de moltes de les encausades quan, òbviament, no té res a veure amb el delicte que s'investiga. Des d'aquí denunciem aquest nou cas de repressió i persecució política".

Comenta aquest article