Societat

Castells

2 de 6, 3 de 6 i 3 de 6 amb l'agulla dels Xiquets de Cambrils a la diada castellera de Torredembarra

Per Alejandro Balaguer

Un moment de l'actuació castellera dels Xiquets de Cambrils a Torredembarra
Un moment de l'actuació castellera dels Xiquets de Cambrils a Torredembarra | Cedida

Els Xiquets de Cambrils van actuar el passat diumenge 6 de maig a la diada que es va celebrar al parc de Cal Llovet de Torredembarra juntament amb els Xiquets de Reus, els Nois de la Torre i els Castellers de Cornellà. Els de la camisa bordeus van tornar a repetir la seva actuació més habitual i van obrir la diada amb el 2 de 6 per descarregar posteriorment el 3 de 6 i el 3 de 6 amb l'agulla. Van finalitzar la diada amb un pilar de 4.

Per altra banda, els Xiquets de Reus van descarregar el 2 de 7, el 4 de 7 amb l'agulla, el 3 de 7 i el pilar 5 i van cloure la diada amb dos pilars de 4. Els Nois de la Torre van assolir el 3 de 7 amb l'agulla, el 4 de 7 amb l'agulla, aquest últim després d'un intent desmuntat, el 3 de 7 i el pilar de 5 i van acomiadar la diada amb dos pilars de 4. Finalment, els Castellers de Cornellà van descarregar el 4 de 7, el 3 de 7 amb l'agulla, el 5 de 6 i el pilar de 5.

S'ha d'afegir que la diada va començar sota una fina pluja que va anar minvant al llarg del matí i amb una ronda de pilars de 4 per part de totes les colles davant el monument en record a David Sánchez, casteller dels Nois de la Torre.

Lluís Nolla, cap de colla dels Xiquets de Cambrils: "El nombre de castellers als assajos i diades marcaran els nostres màxims"

Lluís Nolla, cap de colla dels Xiquets de Cambrils, va afirmar que després d'aquesta diada continuaven en la mateixa línia, fent tres castells fàcils per la colla com són el 2 de 6, el 3 de 6 i el 3 de 6 amb pilar. També mostrava la seva satisfacció per continuar estrenant gent nova a tronc i va afegir que això era molt positiu per poder tenir més castellers que puguin fer diferents funcions en un castell de cara a un futur. Finalment, va afegir que per anar a més necessiten augmentar el nombre de castellers als assajos i diades i que això marcarà els màxims d'aquesta temporada. D'aquesta manera, va convidar a tothom que tingui curiositat per viure el món casteller des de dins a venir a algun assaig, ja que sigui els dimecres (20.30 hores) o els divendres (22.00 hores) al Centre Cultural.

La propera diada pels Xiquets de Cambrils serà aquest diumenge 13 de maig a les 13 hores a la plaça Major de Montblanc en motiu de les Fires i Festes de Sant Maties. La diada també comptarà amb la presència de la colla local, els Torraires de Montblanc, i dels Xiquets de Vila-seca.

Comenta aquest article

Galeries relacionades