Informació general

Política

Suport del ple municipal a les reivindicacions i mobilitzacions dels pensionistes

Per Berta Ruiz

Imatge d'arxiu del Casal Municipal de la Gent Gran
Imatge d'arxiu del Casal Municipal de la Gent Gran | Berta Ruiz

En plena onada de manifestacions i mobilitzacions dels pensionistes que reclamen una sèrie de millores de les pensions, el ple ordinari de l'Ajuntament de Cambrils va aprovar –el passat 27 d'abril– una moció de suport a les seves reivindicacions. Tots els grups van votar a favor, excepte el PP i Ciutadans que es van abstenir. El text va ser presentat per l'Assemblea de Cambrils de la mà del seu portaveu, Ivan Sanz.

Tal com va exposar Sanz, "les reclamacions dels pensionistes d’aquest país és una qüestió que afecta directament a 9 milions de persones, i indirectament al 25% de les llars de l'Estat Espanyol que depenen de les aportacions dels pensionistes perquè fills i néts arribin a fi de mes. La nostra gent gran no es troba en un moment de mobilitzacions no només per millorar les pensions actuals, sinó també les futures". Les seves demandes, segons l'AdC, són:


• Reimplantar un model de revaloració automàtica de les pensions en relació a l'IPC per assegurar el manteniment del seu poder adquisitiu, començant per l'1,9% perdut des de l'any 2012.

• Restablir la jubilació als 65 anys, derogant així les últimes reformes del sistema de pensions.

• Assegurar el dret als subministraments bàsics garantits (aigua, llum, gas).

• Eliminar tot tipus de co- o re-pagament de medicaments o drets sanitaris.

• Oposar-se a la privatització dels serveis públics bàsics, i especialment als que fan referència a la gent gran.

• Defensar i millorar l'actual model de pensions públiques per tal d’avançar cap a un model de pensió i salari mínim de 1.080 €.

El PP i C's s'abstenen

En el torn d'intervenció de l'oposició, el regidor del PP –David Chatelain– es va mostrar el seu suport al col·lectiu dels pensionistes, però va afirmar que "el seu poder adquisitiu durant la crisi s'ha mantingut. Els pressupostos d'enguany ja inclouen una pujada generalitzada de totes les pensions que millorarà moltíssim la seva situació". Per part de Ciutadans –Imanol Rico– va comentar que, "som sensibles amb el tema i ho podríem debatre durant molt de temps, però no som diputats. Això s'ha de solucionar al Congrés i al Pacte de Toledo, on s'està treballant". Finalment, el regidor de l'NMC –Oliver Klein– va afegir que, "estem al costat d'aquestes reivindicacions perquè són molts anys de pèrdua de nivell adquisitiu".

Comenta aquest article