Societat

Solidaritat

Alumnes del col·legi Cardenal Vidal i Barraquer organitzen una tallada de cabells solidària contra el càncer de mama

Per Berta Ruiz

La tallada de cabells solidària es va fer ahir al matí a l'edifici de La Salle
La tallada de cabells solidària es va fer ahir al matí a l'edifici de La Salle | Berta Ruiz

Un grup d'alumnes de quart d'ESO del col·legi Cardenal Vidal i Barraquer va organitzar, ahir, una tallada de cabells solidària per col·laborar contra el càncer de mama, que afecta tant a dones com a homes Aquesta iniciativa titulada "El teu cabell dóna alegria" estava emmarcada en el projecte APS (Aprenentatge i Servei) que, cada any, realitzen tots els alumnes de quart d'ESO del centre després de mesos de preparació. Així doncs, ahir al matí a una aula de l'edifici de La Salle, es va organitzar el tall de cabelleres, gràcies a la col·laboració de tres perruqueres de Maite Cotano Estilistes de Reus. Molts alumnes, tant noies com nois, es van sumar a la iniciativa solidària i van donar el seu cabell que, com a mínim, havia de tenir uns 25 centímetres de llargada. A la sessió també hi va assistir la coordinadora de l’AECC Catalunya Contra el Càncer a Tarragona –Marilyn Rivera– que és qui ajuda a promoure les tallades de cabells solidàries pel nostre territori. Finalment, una quinzena de persones es van tallar els cabells –onze xiquetes, tres mares i un xiquet– i deu més van portar la seva cabellera o trena ja tallada que es donaran a l'AECC.

La jornada solidària contra el càncer de mama va seguir a les 15 hores amb una xerrada informativa a càrrec del cirurgià d'oncologia de l'hospital de Santa Tecla de Tarragona –el doctor López Santos–. Posteriorment va seguir amb una masterclass de zumba al pati de l'escola que va comptar amb la col·laboració de l'Escola Snap Fitness de Reus; un berenar i el sorteig d'un menú al restaurant Les Barques.

Projectes de sensibilització i cooperació

El grup d'alumnes que va organitzar tota la jornada va ser: Xènia Capella, Nerea Marco, Alba Canals, Joana Parès i Júlia Risalde. La professora i coordinadora dels projectes –Rosa Magriñá– va explicar a revistacambrils.cat que, "els alumnes comencen a treballar en el seu projecte cap al mes de setembre. Es fa una tasca de motivació i sensibilització vers el voluntariat i escullen una ONG o entitat on volen desenvolupar el projecte. Durant el segon trimestre del curs es quan el desenvolupen, contextualitzen i investiguen sobre el tema, en aquest cas, sobre el càncer de mama tant femení com masculí. Els alumnes organitzen les activitats i s'encarreguen de fer una campanya de sensibilització prèvia, de dissenyar un cartell amb un lema, de buscar patrocinadors –per si volen fer algun sorteig–, de marcar un pressupost i, de culminar-ho tot plegat en una activitat d'un dia".

Dalt i baix, diferents moments del tall de cabells solidari

 

Comenta aquest article