Informació general

Platges

El litoral cambrilenc manté les seves quatre Banderes Blaves

Les platges que han obtingut aquesta distinció són la platja de Vilafortuny, la platja del Cavet, la platja de Prat d'en Forés-Regueral i la platja de La Llosa, juntament amb el Club Nàutic Cambrils

Per Redacció

Imatge de la platja del Regueral
Imatge de la platja del Regueral | Lluís Rovira i Barenys

Les platges cambrilenques han revalidat, un any més, les seves quatre Banderes Blaves, igual que la temporada anterior. Aquestes són les platges de Vilafortuny, la platja del Cavet, la platja de Prat d'en Forés-Regueral i la platja de La Llosa que, en l'edició de l'any 2015 ja es va sumar a la llista després d'uns quants anys sense assolir aquest distintiu de qualitat. Per altra banda, un any més, el Club Nàutic Cambrils també ha revalidat la seva distinció de qualitat. El club local rep aquest distintiu de forma ininterrompuda des de fa 6 anys. El president del CN Cambrils –Ramon Vallverdú– ha valorat molt positivament la revalidació: "és un orgull veure reconegut el treball que ha fet el Club Nàutic Cambrils durant tots aquests anys i així ho seguirem fent per revalidar-la any rere any”.

Ahir, es feia públic el llistat de platges i ports que han obtingut aquesta distinció. Enguany, el jurat internacional Bandera Blava 2018 ha atorgat un total de 43 banderes a la costa tarragonina. Els ports de la demarcació de Tarragona que l'han aconseguit són: Port Segur de Calafell, Club Nàutic Salou, Club Nàutic Cambrils, Port de l'Hospitalet de l'Infant, Club Nàutic l'Ametlla de Mar i el Club Nàutic l'Ampolla.

A nivell català, enguany onejaran un total de 123 banderes blaves a les platges, sis més que l'any passat –101 per a les platges i 22 per a ports esportius–. Catalunya és el segon territori de l'Estat amb més platges guardonades, just després de la Comunitat Valenciana (132) i, respecte el 2017, supera Galícia (que baixa de 113 a 109). Sobre el total de platges guardonades arreu de l'Estat, les catalanes suposen gairebé el 12%.

Qualitat i serveis a les platges

El distintiu Bandera Blava l’'atorga un tribunal internacional de la FEE (Fundació d’'Educació Ambiental), amb la col·laboració de l’'Associació d'Educació Ambiental i del Consumidor (Adeac), que gestiona la campanya a l’'Estat espanyol. Aquest guardó, reconegut a escala internacional, valora i premia la gestió ambiental i la seguretat, les instal·lacions i la prestació òptima dels serveis i la informació i l’educació ambiental. Així mateix, exigeix a les platges una qualitat de l’aigua excel·lent i als ports, una excel·lent gestió ambiental.

Comenta aquest article