Informació general

Plat

Es recullen signatures per demanar un millor condicionament de la platja per a gossos

Aquesta demanda s'escenificarà, avui al matí a la plaça de l'Ajuntament, on s'han de concentrar propietaris amb els seus gossos per demanar aquestes millores. De fet, el tema es portarà a la sessió plenària d'avui de la mà de l'Assemblea de Cambrils

Per Berta Ruiz

Aspecte de la platja de gossos, al costat de la desembocadura de la riera d'Alforja
Aspecte de la platja de gossos, al costat de la desembocadura de la riera d'Alforja | Cedida

Actualment hi ha en marxa una recollida de signatures –tant presencials com a través de la plataforma Change.org– per aconseguir que l'Ajuntament de Cambrils millori l'estat de l'actual platja per a gossos, perquè ampliï l'espai o bé perquè es busqui una nova ubicació. Aquesta demanda s'escenificarà, avui al matí a la plaça de l'Ajuntament, on s'han de concentrar propietaris amb els seus gossos per demanar aquestes millores. De fet, el tema es portarà a la sessió plenària d'avui de la mà de l'Assemblea de Cambrils.

Una de les impulsores d'aquesta iniciativa –Jessica Ramos– ha explicat a revistacambrils.cat els detalls d'aquesta petició: “jo vaig presentar una instància el passat 8 de març amb 859 signatures presencials més unes 708 que portem a través de la plataforma Change.org. La platja que hi ha ara és molt precària, a l'aigua hi ha unes roques molt afilades que ni els gossos ni les persones es poden banyar. A més hi ha fauna diversa –com per exemple eriçons– que poden fer molt de mal a les potes dels animals o als peus dels seus propietaris. A això se li suma que quan plou, la platja s'omple d'aigües fecals i arrossega escombraries com vidres, llaunes o ferros que queden enterrats i augmenten la perillositat. No pretenem que es treguin les roques, perquè és la desembocadura d'una riera, però sí volem gaudir del bany amb els nostres gossos sense por que un dia agradable de platja acabi amb una visita al veterinari o a l'hospital per punxades o talls”.

Ampliació de la platja per a gossos

Segons ha comentat Ramos, des d'aquesta iniciativa se suggereixen una sèrie de qüestions: per un costat, es demana una ampliació de la platja canina a tot el tram de platja que comprèn la platja de la Riera d'Alforja –situada davant del passeig de les Palmeres–; també es demana un tanca que tanqui la platja –amb una sola entrada– perquè es delimiti el carril bici que hi ha a tocar. També demanen més revisions a la platja per revisar les escombraries grans –com trossos de formigó i de ferralla–, així com un augment del nombre de papereres a la platja.

Jessica Ramos també ha apuntat que aquesta recollida de signatures ja es va iniciar l'estiu passat i s'hi han sumat tant propietaris d'animals com d'altres que no en tenen, però que recolzem la causa. Aleshores ja es van assolir diferents millores a la platja com la instal·lació d'una dutxa. No obstant això, ha afegit que, “Cambrils es ven com una destinació pet friendly –que admet animals de companyia– i moltes persones venen atretes per això, quan en realitat només hi ha dos hotels que admeten gossos o quan després no pots anar a la platja amb el teu gos perquè no està en condicions”.

Dalt i baix, diferents imatges de l'estat de la platja per a gossos

 

Comenta aquest article