Informació general

Cooperativa Agrícola

Es fa públic un informe que diu que la Secció de Crèdit de la Cooperativa Agrícola era solvent

Aquesta auditoria feta pública ahir a través de l'Agència Efe no és la que es va dir, fa poques setmanes, que encarregaria el jutge del cas

Per Lluís Rovira i Barenys

Imatge de la façana de la Secció de Crèdit de la Cooperativa Agrícola
Imatge de la façana de la Secció de Crèdit de la Cooperativa Agrícola | Lluís Rovira i Barenys

Una auditoria feta pública, ahir, a través de l'Agència Efe, determina que la Secció de Crèdit de la Cooperativa Agrícola era "solvent". En aquesta auditoria, segons Efe, "es consignen diverses salvetats comptables que en cap cas suposen un falsejament dels números de l'entitat. Així doncs, el fons de maniobra de la Cooperativa, si bé es va anar reduint en el temps, era positiu i també ho era el de liquidesa". L'auditoria també determina que "les ràtios d'endeutament i solvència s'han mantingut constants si bé l'any 2014 el flux d'explotació va ser negatiu amb un import de 379.000 euros". El pèrit encarregat de l'informe consigna que el patrimoni net era d'un 11,47% l'any 2010 i en l'exercici de 2014 havia ascendit a 13,18%. L'auditor que ha fet l'informe assenyala que les causes del preconcurs de creditors sorgeixen de la situació de "crisi financera i comptable de proporcions considerables que va derivar en una "crisi de confiança i en la solvència bancària". L'auditor també fa referència al pànic bancari que es va generar que va comportar la retirada massiva de dipòsits i en aquest sentit afirma que "cap entitat pot fer front al reintegrament dels fons per no estar disponibles en caixa".

El jutge encarregarà l'auditoria comptable el proper 21 de maig

Aquesta auditoria feta pública ahir a través de l'Agència Efe no és la que es va dir, fa poques setmanes, que encarregaria el jutge del cas. Aquesta auditoria feta pública ara és un informe pericial aportat, segurament, per la part de la defensa dels investigats ja que el jutge encara no ha designat el pèrit comptable que determini si hi ha hagut irregularitats en la gestió de la Secció de Crèdit, aquests darrers anys. Segons ha pogut saber revistacambrils.cat, la designació d'aquest pèrit comptable per part del jutge es farà el proper 21 de maig i a partir d'aquesta data la persona designada treballarà en l'elaboració de l'informe que haurà de determinar si la gestió de la Secció de Crèdit de la Cooperativa Agrícola ha estat la correcte.

Comenta aquest article