Informació general

Platges

Posada a punt de les platges cambrilenques abans de la temporada estival

El Ministeri d’Agricultura, Alimentació, Pesca i Medi Ambient actuarà a les platges del Cap de Sant Pere, la platja de la Riera d'Alforja i a la platja de la Llosa, a tocar de l'Escola d'Hoteleria i Turisme, del 15 al 30 de maig

Per Redacció

Imatge de dues màquines excavadores a la platja de la Llosa-l'Ardiaca
Imatge de dues màquines excavadores a la platja de la Llosa-l'Ardiaca | Berta Ruiz

Amb l'arribada del bon temps s'inicien els treballs de condicionament de les platges. Durant aquest mes de maig, el Ministeri d’Agricultura, Alimentació, Pesca i Medi Ambient, per mitjà de la Direcció General de Sostenibilitat de la Costa i el Mar, té prevista una inversió de 782.000 euros a la costa tarragonina per pal·liar els efectes dels passats temporals de principis de març i lluitar contra l’erosió de les platges. Els treballs, gestionats des del Servei de Costes que el Ministeri té a la província de Tarragona, milloraran les platges dels termes municipals de Cunit, Calafell, El Vendrell, Roda de Berà, Altafulla, Tarragona, Salou, Cambrils, Mont-roig, Ampolla, Deltebre, i Sant Jaume d’Enveja.

A Cambrils, tal com ha informat l'Ajuntament de Cambrils a revistacambrils.cat, el Ministeri d’Agricultura, Alimentació, Pesca i Medi Ambient actuarà a les platges del Cap de Sant Pere, la platja de la Riera d'Alforja i a la platja de la Llosa, a tocar de l'Escola d'Hoteleria i Turisme, del 15 al 30 de maig. La resta de treballs de condicionament de les platges cambrilenques aniran a càrrec de l'Ajuntament.

Per tal de dur a terme aquesta actuació, els tècnics del servei de Costes de l’Estat s'han reunit amb els tècnics municipals per coordinar l’execució de les feines a cadascun dels municipis. Els treballs consistiran bàsicament en l’aportació de sorra de platja als llocs erosionats procedents de zones d’acreció. Han estat adjudicats per subhasta. Al nord de la província, portaran a terme la regeneració de les platges l’empresa Jaume Morell SL i al sud, Regimovi SL.

Comenta aquest article