Societat

Medi ambient

Els escolars cambrilencs planten 80 alzines i 50 freixes a diferents zones verdes del municipi

Per Redacció

Imatge de la plantada d'arbres realitzada per alumnes de l'escola Joan Ardèvol
Imatge de la plantada d'arbres realitzada per alumnes de l'escola Joan Ardèvol | Cedida

Cambrils ha augmentat el seu arbrat amb 80 alzines i 50 freixes aquest mes d’abril. Prop de 280 nens i nenes de quart i cinquè de primària de cinc escoles de Cambrils han participat en l’activitat “Plantem Cambrils” organitzada pel Departament de Medi Ambient de l’Ajuntament de Cambrils.

Els 50 alumnes de quart de l’escola Cambrils van ser els encarregats de la primera plantada de freixes el passat 9 d’abril. Posteriorment, alumnes de quart de les escoles Joan Ardèvol i Marinada, així com els alumnes de cinquè del col·legi Cardenal Vidal i Barraquer també van plantar alzines i freixes. L’última plantada, en aquest cas d’alzines, la van realitzar, el passat divendres 20 d'abril al matí, els dos grups de quart de l’escola Guillem Fortuny a la zona de l’ermita del Mas d’en Bosch.

Els cinc tallers van durar tot un matí i es van treballar aspectes com l’observació i identificació de l'arbrat del carrer i el del pati de l’escola, la comparació dels diferents climes i les adaptacions que tenen els vegetals a aquests climes, els requeriments hídrics que tenen les espècies que es planten als carrers i, finalment, la plantada i regat d’arbres d’espècies autòctones mediterrànies a diferents zones verdes del municipi.

Imatge de l'activitat que van fer els alumnes de l'escola Cambrils

 

Comenta aquest article