Esports

Consell de l'Esport

Les entitats esportives treballen en els eixos del futur Consell Municipal de l'Esport

Per Redacció

Imatge de la reunió del Consell Consultiu de l'Esport
Imatge de la reunió del Consell Consultiu de l'Esport | Cedida

Membres de 14 associacions esportives es van reunir en una sessió participativa per treballar en la definició dels eixos del futur Consell Municipal de l’Esport, el passat 10 d’abril al Centre Cultural. En aquesta trobada els representants van conèixer més a fons la proposta de la Regidoria d’Esports de l’Ajuntament de Cambrils de constituir aquest nou consell sectorial, la van valorar i es van implicar en la definició del nou òrgan de participació ciutadana.

La voluntat de l’Ajuntament és dotar-se d’aquest òrgan com a espai de col·laboració conjunta on es puguin expressar i estar representades les diverses opinions i models d’expressió de la pràctica esportiva. L’objectiu és establir polítiques que recullin la realitat i diversitat del sistema esportiu local, a fi de garantir una oferta àmplia que promogui i permeti el desenvolupament de totes les expressions esportives i que acosti als ciutadans i les ciutadanes la pràctica de l’activitat física. El regidor d’Esports, Josep Maria Vallès, afirma que el Consell Municipal de l’Esport de Cambrils ha de ser una eina clau en el debat i la definició del sistema esportiu local, on s’integrin i es puguin escoltar totes les veus implicades, amb l’objectiu d’estudiar, avaluar i proposar actuacions i projectes.

Una representació plural i diversa

El passat mes de febrer ja es va aprovar una moció al Ple Municipal per reactivar aquest òrgan de participació. Per això, ara l’Ajuntament està treballant de manera conjunta amb diverses entitats i altres consells consultius perquè hi hagi una representació plural i diversa. “Cal tenir en compte que la política esportiva actualment és de les més transversals perquè implica a tots els col·lectius i sectors, gent gran, escoltes, dones, salut, activitat econòmica, turisme i també té incidència a nivell de barris i com a municipi”, ha afirmat el regidor.

Per la seva banda, la regidora de Participació Ciutadana ha destacat la pluralitat en la composició d’aquest consell consultiu on, a més de els entitats i clubs esportius, es donarà veu a representants designats dels consells consultius com el Consell de la Dona, el Consell de Serveis Socials i de la Gent Gran, el Consell Escolar i el Consell Rector del Patronat de Turisme. A més, també es preveu incorporar un representat esportista en actiu i un representant de significació del món esportiu local.

Els següents passos, una vegada informades les entitats i els grups municipals, són designar els membres representants, aprovar les bases al Ple Municipal i, sobretot, estructurar els àmbits de treball, que és el que dóna sentit a aquests espais de col·laboració. Per aquest motiu, la mateixes entitats estan col·laborant en la definició dels eixos de treball, establerts en la passada reunió:

Eix 1.- Promoció de l’Esport a Cambrils

Eix 2.- Potenciació de l’esport per a tothom

Eix 3.- Enfortiment de els entitats i clubs esportius

Eix 4.- Optimització dels equipaments esportius

Comenta aquest article