Informació general

Manifestació

Desena setmana de manifestacions; els Avis i Àvies per la llibertat dels Presos Polítics persisteixen

Els diferents col·lectius d'Avis i Àvies per la Llibertat dels Presos Polítics s'han constituït en el grup Taca d'oli i avui els seus representants fan la primera tobada a Reus

Per Lluís Rovira i Barenys

La manifestació dels Avis i Àvies, ahir, entrant al carrer de Gimbernat
La manifestació dels Avis i Àvies, ahir, entrant al carrer de Gimbernat | Lluís Rovira i Barenys

Els Avis i Àvies de Cambrils per la Llibertat dels Presos Polítics segueixen amb la seva activitat i ja sumen 10 setmanes consecutives manifestant-se pels voltants de la plaça de la Vila. En aquestes 10 setmanes s'ha passat del fred del mes de febrer a la intensa calor d'ahir al matí. Com cada dimecres, la concentració s'ha iniciat amb unes paraules recordant l'èxit de la gran manifestació d'aquest passat diumenge a Barcelona i se li ha dedicat un aplaudiment. A continuació s'ha fet la lectura d'un full recollit aquest passat diumenge a Barcelona que portava per títol "Que la prudència no ens faci traïdors". En aquesta xerrada prèvia s'ha parlat de "persistir" i de no afluixar gens en les reivindicacions. Després d'això s'ha cantat l'Estaca i la manifestació s'ha posat en marxa fent el recorregut habitual davant l'expectació, cada cop més, de la gent que passeja pel mercadet ambulant que s'ha vist clarament incrementada des de Setmana Santa.

Un cop a la plaça de la Vila, s'ha cantat els Segadors i s'ha dissolt la concentració

Grup Taca d'oli

Els grups d'Avis i Àvies han anat sorgint a diferents indrets del país. En aquests moments, a la comarca del Baix Camp, hi ha grups a Reus, Riudoms, Mont-roig del Camp i la Selva del Camp, a part de Cambrils. Precisament avui al matí, els representants de diferents col·lectius d'Avis i Àvies del país es troben a Reus. Aquest col·lectiu d'Avis i Àvies s'ha posat el nom de Taca d'oli i avui celebraran la seva primera trobada. En aquesta trobada es parlarà de temes de coordinació entre els grups i es podria parlar d'una acció col·lectiva de certa envergadura que es faria ben aviat.

Els Avis i Àvies a la part final de la manifestació d'ahir, a la plaça del Setge / Foto: Lluís Rovira i Barenys

 

Comenta aquest article