Cultura

Literatura

Joan de Boer: «La por al full en blanc es trenca començant a escriure»

Per Berta Ruiz

Imatge del taller d'escriptura creativa que es va fer ahir a la tarda al Centre Cultural
Imatge del taller d'escriptura creativa que es va fer ahir a la tarda al Centre Cultural | Berta Ruiz

Una quinzena de persones van participar, ahir a la tarda al Centre Cultural, en el Taller d'Escriptura C.R.E.A (Curs Ràpid d'Escriptura Autocreativa), impartit per l'escriptor i especialista en activitats de dinamització lectora, Joan de Boer. Emmarcat en la programació de Dies de Llibres, el taller d'escriptura creativa estava adreçat a un públic adult. Segons va explicar Joan de Boer a revistacambrils.cat, "el que farem serà divertir-nos a través de l'escriptura. És un taller antipedagògic, és a dir, no ensenyarem res. Amb els nens sempre es fan tallers d'escriure o de pintar per divertir-se i, en canvi, amb els adults sempre tenim l'obsessió d'ensenyar-los-hi coses".

Durant l'activitat, Joan de Boer va plantejar una desena d'exercicis diferents per gaudir de l'escriptura i fer fluir la imaginació i la creativitat. Tal com va apuntar De Boer, "la por al full en blanc es trenca començant a escriure, no hi ha altra manera. Jo donaré unes indicacions per començar a escriure. Hi ha un exercici molt interessant que, fins i tot, podrien fer els lectors de la Revista Cambrils que és: pensa una frase que es pugui fer servir tant en un sopar familiar com practicant el sexe al llit. Tothom és capaç de treure frases que tinguin aquest doble sentit; hi ha gent més brillant, d'altra més pornogràfica, d'altra més pràctica...".

"Al final donarem una empenta a que la gent escrigui i publiqui, però si algú vol arribar a un nivell de publicació necessita llegir moltíssim. Per escriure només cal saber escriure, però per publicar cal llegir molt. A més aquest taller pot ser útil perquè treballar la creativitat i l'escriptura pot valdre per a la vida personal i professional" va comentar De Boer.

 

 

Comenta aquest article