Vandellòs i Hospitalet de l'Infant, Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant

Obres

Nou parc infantil a la plaça de l'Almadrava de l'Hospitalet de l'Infant, dedicat a les figures festives del poble

Per Redacció

Festa d'inauguració del nou parc infantil (imatge de Teo Castillo)
Festa d'inauguració del nou parc infantil (imatge de Teo Castillo) | Cedida

El passat dissabte al migdia, l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant va inaugurar oficialment el nou parc infantil de la plaça de l’Almadrava de l’Hospitalet de l’Infant. El nou parc infantil té un disseny únic i exclusiu i està dedicat a les figures festives del poble, que van ser presents a l’acte. Consta de diversos elements lúdics, adaptats als usuaris menors de 3 anys i als nens i nenes més grans. En concret, inclou: un tobogan amb la forma del Cavallet de Mar, un gronxador amb els gegants de l’infant Pere i de la Blanca d’Anjou (una figura a cada costat), dos jocs de molla (un amb forma de balena i l’altre amb forma de cavallet de mar) i una torre-tobogan inspirada en l’hospital gòtic de l’Hospitalet de l’Infant.

La figura del Frare Celestí dóna la benvinguda als infants a l’entrada principal del parc, que ara té una superfície més àmplia (ocupa una quarta part més, aproximadament) i conté al seu interior els bancs i els arbres, perquè hi hagi zones d’ombra. A més, hi ha jocs tradicionals pintats al terra ( la xarranca i el tres en ratlla). El terra simula el mar i és de colors vius i de cautxú, per garantir la seguretat dels nens. Els materials utilitzats per als jocs són d’alta qualitat i resistència  i s’han fabricat d'acord a les normatives europees de seguretat.

L’empresa encarregada d’executar aquest projecte ha estat LAPPSET España, per un import de 58.000 euros, aproximadament.

Amb aquest parc dedicat a les figures festives de l’Hospitalet de l’Infant, l’Ajuntament vol divulgar els elements propis de la cultura local entre els infants, per tal de reforçar el sentiment de pertinença al poble, segons van explicar l’alcalde, Alfons Garcia; i la regidora de Cultura, Núria Ortiz, a la inauguració.
 

Comenta aquest article