Societat

Castells

Els Xiquets estrenen temporada amb una bona actuació a la plaça del Setge

La diada castellera es va complementar amb l'actuació de la Colla Joves Xiquets de Valls i els Nois de la Torre

Per Alejandro Balaguer

Pilar de 4 dels Xiquets de Cambrils reivindicant la llibertat dels presos polítics
Pilar de 4 dels Xiquets de Cambrils reivindicant la llibertat dels presos polítics | cedida

Els Xiquets de Cambrils van celebrar la seva primera actuació de la temporada aquest passat diumenge 8 d'abril a la plaça del Setge de Cambrils, juntament amb la Colla Joves Xiquets de Valls i els Nois de la Torre. Els de la camisa bordeus van assolir els objectius fixats i van descarregar el 3 de 6 com a castell de sortida. A segona ronda van completar un sòlid 2 de 6 demostrant el domini que tenen amb aquesta estructura, ja que va suposar el 25è descarregat de manera consecutiva. Com a últim castell van descarregar el 3 de 6 amb l'agulla, després d'haver fet un intent desmuntat. Finalment, van cloure la diada amb dos pilars de 4.

Per altra banda, la Colla Joves Xiquets de Valls va iniciar la diada amb un intent desmuntat de 2 de 7. Posteriorment, van reconduir la diada descarregant el 5 de 7, el 4 de 7 amb l'agulla i el 4 de 7. Van acomiadar la diada amb un vano de 5. Els Nois de la Torre van descarregar el 3 de 7 a primera ronda però no van poder assolir el 4 de 7, que van haver de desmuntar en dues ocasions. A continuació, van descarregar el 4 de 6 amb l'agulla. Van finalitzar la diada amb el pilar de 5 i dos pilars de 4.

Finalment, s'ha de destacar que la diada va començar amb una ronda de pilars de 4 per part de les tres colles amb l'objectiu de reivindicar la llibertat dels presos polítics.

Lluís Nolla, cap de colla dels Xiquets de Cambrils: "Fem una valoració molt positiva de la diada i esperem mantenir la bona assistència a les properes diades"

El cap de colla dels Xiquets de Cambrils, Lluís Nolla, va realitzar una valoració molt positiva de la diada i va destacar la bona assistència que van tenir i el fet d'haver aconseguit descarregar tots els castells. També va explicar que els tres castells que van portar a plaça són castells que tenen assolits de fa temps i això els va donar l'oportunitat de provar canalla nova i castellers en posicions que no havien ocupat mai. Finalment, es va mostrar confiat en mantenir la bona assistència de cara a diades futures i d'aquesta manera poder estrenar nous castells.

Per altra banda, Marc Luque, president dels Xiquets de Cambrils, va explicar que el fet de celebrar la diada a la plaça del Setge i just davant del que hauria de ser el futur local d'entitats va ser una manera de reivindicar que aquest local sigui una realitat l'abans possible. També va afegir que bona part de les colles del món casteller realitzen una diada a l'any davant del seu local. D'aquesta manera, davant l'absència d'un local d'assaig, van decidir triar aquesta ubicació.

La propera diada pels cambrilencs serà el diumenge 22 d'abril a les 12.30 hores a la plaça del Pou d'Altafulla juntament amb els Xiquets de Reus i els Castellers d'Altafulla.

Comenta aquest article