Cultura

Història

L'alumnat de cinquè de primària rebrà el conte il·lustrat sobre la història de Cambrils «El quadern de l’avi»

Per Redacció

Portada del conte El quadern de l'avi
Portada del conte El quadern de l'avi | Cedida

El Departament de Cultura de l’Ajuntament de Cambrils donarà un exemplar del conte “El quadern de l’avi. Petita història il·lustrada de Cambrils” a l’alumnat de cinquè de primària dels centres educatius del municipi. La iniciativa, que es porta a terme per segon curs consecutiu, s’emmarca en el programa “Dies de Llibres” organitzat al voltant de la Diada de Sant Jordi.

L’objectiu és que els alumnes tinguin un accés directe a la història de la seva vila i s’hi apropin d’una manera més lúdica i divertida. El llibre és una eina de divulgació de la història del municipi pensada per al públic infantil, amb la intenció alhora de fomentar la identitat cambrilenca i conscienciar sobre el patrimoni col·lectiu. L’historiador cambrilenc Ignasi Martí i la il·lustradora Laia Ferraté són els autors d’aquest conte, que es va impulsar l’any 2016 des de la l’Associació Cultural Revista Cambrils, amb el suport del Departament de Cultura de l’Ajuntament de Cambrils.

La protagonista de la història és la Camí, una nena cambrilenca de deu anys que es trasllada al pis dels avis al Barri Antic de Cambrils, on troba un quadern amb un recull inacabat de diferents episodis de la història de Cambrils.

Comenta aquest article