Cultura

Cinema

Es presenta el Festival Ràbia, el nou festival de microcurts de Cambrils

Per Berta Ruiz

Presentació del Festival Ràbia, ahir al matí al Cinema Rambla de l'Art, amb alguns dels seus organitzadors
Presentació del Festival Ràbia, ahir al matí al Cinema Rambla de l'Art, amb alguns dels seus organitzadors | Berta Ruiz

Ahir al matí, al Cinema Rambla de l'Art, va tenir lloc la presentació delFestival Ràbia, el nou festival de microcurts de Cambrils que se celebrarà aquest mes d'abril. La roda de premsa de presentació va anar a càrrec de tres dels membres de l'organització: Jonathan Galán, Nuri Mariné i Blanca Castillo. Juntament amb ells, els altres organitzadors són Joan Colom, Gerard Colom, Miquel Bech, Silvia Arenas, Beatriz Ortiz i Àngel Panicello, amb el recolzament de la Nit d'Artistes de Cambrils (NAC).

Segons va explicar Jonathan Galán, “el Festival Ràbianeix arran de les inquietuds d'un grup de persones de dotar a Cambrils d'un concurs de curts propi. Alguns de nosaltres havíem acudit a cites similars del Camp de Tarragona i, Cambrils necessitava recuperar el seu festival! La gènesi del festival va ser la sala M'Art. Allà ens vam ajuntar una colla de realitzadors, músics, artistes, dissenyadors gràfics que, amb una clara convicció i un amor a l’incondicional al cinema, vam decidir tirar-ho endavant”. Tal com va comentar Galán, es va escollir la temàtica de la ràbia, “perquè, malauradament, vivíem en un moment de post-atemptat a Cambrils. Hi havia una aura negativat, por, incertesa que no vam saber ben bé com anomenar, però el que si sabíem és que ens feia ràbia. Per això neix aquesta premissa, una que perduri i que sigui la mostra clara d’identitat del nostre festival: agafar la ràbia i transformar-la en una cosa positiva”.

El rodatge dels microcurts es farà aquest cap de setmana

Tal com es va exposar en la presentació d'ahir, el Festival Ràbia és un concurs de microcurts adreçat a alumnes d'audiovisuals i a tothom que tingui ganes de fer una petita filmació d'un màxim de 2 minuts de durada. Els participants es poden inscriure fins avui 11 d'abril a la pàgina web del festival, on trobaran les bases. Els rodatges dels microcurts seran aquest cap de setmana, 14 i 15 d'abril. El divendres 13, a la nit, els participants rebran la segona premissa que hauran d’incorporar al curt. Tenen fins diumenge a les 23:59 hores per entregar la filmació de forma telemàtica –però per optar al premi, com a mínim un dels inscrits del grup haurà d'estar present a la gala–. Entraran a concurs les peces que compleixin les dues premisses. Actualment ja compten amb 27 inscrits

Gala d'entrega de premis el 21 d'abril

El dissabte 21 d'abril tindrà lloc la gala d'entrega de premis. A les 17 hores es farà l'obertura de portes del Cinema Rambla de l'Art i amb aforament limitat a la sala. A les 17:30 hores començarà la gala presentada per Nuri Mariné i amb la projecció de tots els curts presentats. Un cop acabada la gala, es procedirà a la votació del públic. Després d'aquesta cerimònia, els assistents es traslladaran al bar Beach Point de l’avinguda de la Diputació, número 18. A les 19:30 hores es farà l’entrega dels tres premis i la projecció dels tres microcurts guanyadors. Es lliuraran tres premis: un primer premi del jurat valorat en 1.000 euros; un segon premi del jurat de 300 euros i un premi del públic de 300 euros. L'entrega d'aquests premis és gràcies als patrocinadors del festival. La festa acabarà amb l’actuació de DJ Scarlett que amenitzarà la nit amb grans cançons de la història del cinema.

L’Apunt

Dues Masterclass sobre cinema

Per altra banda, durant la setmana prèvia a la gala es realitzaran dues Masterclass:

- LA LLENGUA DEL CINE a càrrec de Gerard Colom - Dijous 19 d’Abril a les 19:30 (Ateneu Juvenil): Ja sabeu que amb la llengua es poden fer coses molt divertides... Pot provocar molt de plaer, però, de vegades pot resultar incòmode, destrossar algú per dins i fins i tot, canviar la forma de pensar de tota una societat. En aquesta Masterclass analitzarem l’ús del llenguatge cinematogràfic des de la seva gènesi fins a l’ús que en fan alguns dels directors contemporanis, virtuosos de la llengua en ambdós sentits.

- CONSTRUCCIÓ I DECONSTRUCCIÓ DEL GUIÓ a càrrec de Jonathan Galan - Divendres 20 d’Abril a les 19:30 - (Ateneu Juvenil). Fer un guió eés com muntar un moble; pots seguir les instruccions però és més divertit si no ho fas. En aquesta Masterclass analitzarem les estructures d’històries, grans pel·lícules i millors persones... que la caguen al final. Una lliçó constructiva des de la deconstrucció. Avís important: SPOILERS ASSEGURATS.